Trening

10 idiotiske påstander fra Fitspo

Fitspo. Det er mange flotte bilder med tilhørende motiverende tekst, men hjelpes så mye idiotisk det er også.

Hvem som helst kan ta et bilde av et godt trent menneske og smelle på en tekst som så blir legitimert av at den er på et treffende bilde. Jeg har samlet et lite utvalg, og vil avlive mytene som presenteres på dem.

ar13349142760677

Svette er en termoreguleringsmekanisme under kontroll av det autonome nervesystemet. Det kommer ikke fra fettceller, det kommer fra svettekjertler i huden og har fint lite med forbrenning av energi fra fettlagre å gjøre.

image12

Trening handler om tipasning over tid, ikke å prøve å ta livet av deg hver gang du trener. Det er en flott måte å bli skadet, lei og frustrert på.

no-pain-no-gain

Se, ordene rimer! Smerte og treningsresultater går ikke hånd i hånd på noen som helst måte. Treningen blir ikke mer effektiv jo vondere du klarer å gjøre den.

tumblr_lmuxw69pe51qgh9aoo1_500

Smerte er et interessant fenomen. Det er kroppens måte å si den tror du er i ferd med å gjøre noe dumt og/eller skadelig. Smerte er en advarsel om nærstående skade for organismen, men den er ikke alltid reell selv om den oppleves som det.

Noe ubehag må påberegnes, men du blir ikke nødvendigvis sterkere fordi du piner deg selv. Du får bare vondt. Smerteterskler varierer mye mellom mennesker, og du blir ikke sterkere jo mer vondt du klarer å ha det . Smerte kan være et signal på at det du driver med ikke er så lurt, og det er ikke alltid det intelligente valget er å ignorere den.

jealousy

Narsissisme er fint, det samme er det å dele folk inn i grupper som enten elsker eller hater deg. Folk flest bryr seg fint lite om hvordan du ser ut og ofrer det ikke så veldig mye tankekraft.

Ja, det er mange tankeløse kommentarer på internett, men eksponerer du deg i sosiale medier må du forvente både positive og negative tilbakemeldinger. Å tenke at alle vil være som en bare en trener litt er ikke en oppskrift på hverken god mental helse eller treningsmotivasjon.

Les: Jenteloven

enjoy-your-pain-youve-earned-it

Selvdestruktivt much? Mange av disse bildene tenderer mot thinspo. Det har ingenting med trening , helse og prestasjon å gjøre. Det er helt OK å trene for å se bra ut, men å tenke at en fortjener å ha det ille, sulte seg og gjøre ting som er vondt er en dårlig idé.

skinny-is-not-health

Hva er forskjellen ved å sette uoppnåelig standard der alle skal være tynne modeller og en standard der helse er sidestilt med retusjerte fotoshootbilder? Riktig. Ingen.

Les: Kvinnekroppen er fantastisk

For mye trening og for lite mat erstatter..For mye trening og for lite mat. For mange blir det en forbedring fra jaget om å være så tynn som mulig, men om det ikke gjøres noe med de grunnleggende problemene finner en tvangen igjen i den nye “sunne” livsstilen. Helse er et abstrakt begrep det er vanskelig å definere, men det handler mest om å ha det noenlunde og å ha en kropp som fungerer.

fitspo43

Fortjener hva? Å ha det bra? Å være fornøyd med deg selv? Dette impliserer at de som er i en vanskelig situasjon av noe slag ganske enkelt ikke vil nok. De fortjener ikke å ha det bedre fordi de ikke prøver hardt nok. Du er så mye bedre, for du løfter ting og setter dem på plass og spiser kylling, ris og brokkoli!

Les: Respons til fitspo : Ikke det nye sexy, sterk eller vakker

img-thing

Hvilken kropp ser mange som leser det for seg de vil ha, og hvilken informasjon har de tilgjengelig for å få den? Spis for kroppen du har slik at den fungerer bra og kan endres. Ikke fornekt der du er nå og bli besatt på hvordan du skal være.

Les: Kroppen din er ikke fienden

adfee94839dd5f2857a745f9a5c18f69

Hvis du spiser chips kan du bare glemme å være så tynn som hun på bildet. Vent, hva? Denne typen bilder gjør meg forbannet. Noen mennesker er slanke og holder seg lett slanke.

Andre har større utfordringer med at de lett legger på seg. Å se på bilder av tynne jenter eller menn for å skulle miste lysten på å spise mat er så langt fra sunt som du får det. Det nærer opp under stemmen i hodet som sier du aldri er god nok og må leve opp til et tenkt ideal for å fortjene å ha det bra.

For all del, det er endel bra også men ikke aksepter blindt det som står på disse bildene . Hvem som helst kan skrive dem, og mange av dem nærer opp under et fiendtlig selvbilde og kan føre til det stikk motsatte av den motivasjonen du søker.

Dette likte jeg:

43206477645291114_NOsEzGO5_f

 

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.