Artikler

7 enkle tips for å komme i gang etter ferien!

Å komme tilbake på jobb etter en lang ferie kan være en tøff overgang for mange. I denne artikkelen tenkte vi å gi deg noen råd og tips på hvordan overgangen fra late feriedager til stressede hverdager kan gjøres lettere.

Rett etter ferien bør du ha litt tålmodighet med deg selv. Det er helt ok og normalt å glemme innloggingskoder og andre ting som har gått på rutine før ferien. Hjernen din trenger en myk overgang for å være helt på plass igjen så fortvil ikke. Er du en av de som kommer tilbake på jobb uten å ha ryddet opp i saker og ting før ferien har startet? Da kan det til neste ferie være lurt å rydde opp i pågående saker før ferien slik at du kan starte på nytt igjen med blanke ark uten stress når ferien er over.

Her har du noen tips som kanskje kan være med på å gjøre overgangen lettere:

1) Ikke start på en mandag: Ved å starte midt i uken får du en kortere arbeidsuke og en mykere start etter ferien.

2) Døgnrytme: I ferien blir det ofte sene kvelder og late morgener. Omstill døgnrytme din i god tid før jobbstart, så vil du kunne få en enklere start på din arbeidshverdag.

3) Vær tålmodig: Alle rutiner er ute av spill, og du kan ha glemt noe så enkelt som et passord til feks jobb-PCen. Vær tålmodig med deg selv, dette kan bety at hjernen din fortsatt har ferie.

4) Nyt sensommeren: Selv om ferien er over og du er tilbake på jobb igjen, betyr det ikke at sommeren er over. Dersom solen skinner, kan det feks være en god idé å gå den siste delen hjem fra jobb eller finne på noe annet morsomt på kveldene.

5) Start rolig: Den første dagen etter ferien, kan du kjøpe deg mer tid ved å ikke slå av autosvar på din mail. Det gir deg muligheten til å hente deg inn igjen, få oversikt over hva som kom inn i ferien før du tar tak på de nye e-postene.

6) Minn deg selv på gode ideer du fikk i ferien: Ferie gir deg ofte god tid til å reflektere over ting i ens profesjonelle liv. Kanskje du som leder må gjøre noen endringer på din arbeidsplass? Ikke glem disse tankene når du er tilbake.

7) Ikke bruk all ferie på en gang: Kan være lurt å spare noen ferieuker til høsten slik at du har noe å se frem til.

Med disse enkle tipsene ønsker MyRevolution deg en myk og fin overgang til hverdagen igjen.

Anne Farstad
Anne Farstad er daglig leder i MyRevolution og er opptatt av en helhetlig helse gjennom et sunt kosthold og aktiviteter som gir en meningsfull hverdag.