Intervju

André Midtby – VM i Texas

André Midtby har litt av hvert å drive med om dagen. VM i Texas blir hans andre VM, og midt i oppkjøringen har han slengt seg med på Forsidejakten til Treningsforum.

Kl 21.00 norsk tid smeller det i Killeen, Texas og du kan se livestream her: http://goodlift.info/live/onlineside.html

711407_10153201318690724_667976082_n

Hvordan har treningen og oppkjøringen vært?

Endelig har jeg fått et treningsgrunnlag i 2013! Siden utstyrsfritt VM i juni har jeg fått trent tilnærmet normalt, men noen unntak med vonde skuldre. Jeg har vært oppe på en del tyngre vekter og formen føles fin, særlig i markløft. Det kan hende at det ikke blir største persen, men litt over 800kg totalt og 300kg i markløft bør være mulig!

Vi håper på det! Så mye og tungt som du må trene for å holde nivået er skader og slitasje nesten uungåelig. Henger kroppen sammen?

Kroppen henger sammen, mye takke være timer med egenmassasje, rehabilitering og akupunktør Yngve Apneseth! Jeg kan røpe at kroppen skal opp noen kilo fremover, planen er lagt og forhåpentligvis vil dette gjøre at treningsbelastningene ikke fører med seg en rekke skader som man kort fortalt kan si at året 2013 har vært.

Det ryktes at du har slengt deg med på Forsidejakten til Treningsforum – har du gjort noe annerledes enn ellers før fotoshooten? Du er jo kjent for å ikke ha for mye flesk på kroppen til vanlig.

310110c60b7011e3a3af22000ae90d25_7

Det stemmer! Jeg hadde lekt litt med tanken om å gjøre en vannmanipulasjon, men ettersom denne shooten ble såpass tett på VM, valgte jeg å spise som normalt og stille slik jeg stort sett alltid ser ut. De som ønsker å se mer bilder fra dette kan ta en titt på www.andremidtby.com , gjerne stem på meg med kodeord ”TF 5” til 2440 (gratis, kan gjøres hver dag). Settes stor pris på 😉

Det hadde vært veldig kjekt å se en styrkeløfter på forsiden av Treningsforum!

Du er både sterk, har lav fettprosent og mer muskelmasse enn de fleste som trener spesifikt for å øke muskelmassen sin. Treningen kjenner vi til, med tung bør, benk og mark flere ganger i uken. Hvordan spiser du og hvilke tilskudd bruker du?

Takk for gode ord Jeg har funnet ut at for meg handler det om å ha en god grunnbase rundt kostholdet med mat som kylling/kjøtt og ris/poteter, men at jeg fint kan legge til mindre sund mat om jeg mangler å få i meg nok mat den dagen. For meg har jeg såpass høy treningsmengde at kun kylling og ris ikke er noe jeg kun kan leve av, og i stedet spiser det jeg måtte finne, kort fortalt. Brødskiver, melk, grønnsaker og det jeg har nevnt tidligere, er stort sett hva jeg kaster i meg iløpet av en dag. Det skader heller ikke med en pizza/burger av og til for å dekke et overskudd. Ønskes det å gjøre endringer i forhold til form, ville jeg økt treningsmengden – ettersom jeg trener min daglige økt på ca 3 timer, og en såpass totalbelastning på baseøvelser som bøy, benk og mark, kan jeg fint fylle på med mer kaloriefylt mat. Her ser jeg ganske mange sitte med en lav mengde i sitt treningsprogram, og da blir saken annerledes.

e71d8b3010b311e3a8b922000a1f8ac2_7

Kosttilskudd: Her har jeg jo en veldig god støtte fra MyRevolution jeg er veldig takknemlig for! Proteinpulver ved siden av frokosten, gainer etter behov (alt fra 1-3 ganger om dagen), multivitaminer, omega 3 og ZMA. Proteinbarene kommer godt med i en hektisk hverdag, særlig til en 18 timers flytur til Texas!

Dette blit ditt andre VM – forrige gang var det raw, eller utstyrsfritt VM i Russland der du opprinnelig fikk tredjeplass i benkpress – men så skjedde det noe som endret plasseringen din. Kan du fortelle litt om det?

Jeg entret medaljesermonien og 3.plass, men takket være dopingjegerne ble ukraineren tatt. Dermed rykket jeg opp til et VM-sølv jeg snart kan vente å få tilsendt i posten. Bra antidoping arbeidet fungerer, men synd å vite at særlig 2.plassen ikke fikk gleden av å stå på toppen som verdensmester i benkpress. Denne gangen var jeg 5kg unna gullet, neste år skal jeg stille enda sterkere! Etter å selv ha levert dopingprøven i Russland, møtte jeg faktisk ukraineren i døra. For å lette på stemningen spøkte jeg med å klappe han på skulderen og ønske han lykke til – Det skulle vise seg at svinet tok med seg en positiv prøve tilbake til ukraina. Rettferdigheten seiret!

Det var svært gledelig, men synd du ikke fikk din rettmessige plass på pallen! Måtte trykket stå deg bi! Vi håper det blir perser over hele linjen og et stevne du er fornøyd med!

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.