Artikler

Avancia Rowing Team imponerer

Avancia-row-teamAvancia Rowing Team som vi har hatt gleden av å ha på lag med oss viste verden hvordan det skal ros forrige helg. 4x500m roing på romaskin ble unnagjort på 5.13.4 i innendørs NM i roing. Dette er en forbedring av egen tid med ca 3 sekunder og ny verdensrekord. Geir Olsen rodde første etappen. Ken Aasen rodde andre. Ole Kristian Karlsen tok tredje etappe, mens Håvard Landsem tok siste.

Selv om gleden var til å ta og føle på, og prestasjonen enorm ble laget snytt for sjansen til å gruse Olaf Tufte og co. Landslagsledelsen gav start nekt på grunn av nylig gjennomført høydeopphold og duellen alle hadde sett frem til ble kansellert. Vi i redaksjonen tror dog Tufte og co. skulle slitt fælt på en 4×500 distanse. Hadde det vært 1000m x 4 så hadde nok de tekniske og erfarne roerne vunnet. 4×500 handler like mye om vilje og kraft. Der er det ikke noen som slår Avancia Row Team enkelt!

Et slikt innendørs ro-arrangement gjennomføres på Concept2 ro-maskiner. Øvelsen i seg selv krever mye av deltakerne. Eksplosiv styrke og utholdenhet. Det arrangeres både enkeltdistanser på 2000m og stafetter på 4x500meter, der vekslingene inkluderes i den totale tiden.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.