Oppskrifter

Børge’s Proteinpannekaker

Her hadde jeg tenkt på flere titler, både havregrynspannekaker, proteinpannekaker, eple- og bananpannekaker…men endte til slutt opp på den enkleste løsningen. Det viktigste er jo at de smaker godt!

Proteinpannekaker
Oppskriften gir 2 tykke pannekaker, eller 3-4 små.

100g havregryn dekkes med varmt vann, ca 2dl blandet med 2ss sitronsaft. La dette stå og svelle over natten. Dette spalter proteinstrukturene og gjør det mer lettopptagelig, og ikke minst enklere å lage røre av.
1 banan most
2 egg
40g MyoProtein – du kan ta mindre oppi røra og lage en liten mix/grøt ved siden av som du smører på før servering
1 teskje kardemomme
salt – fremhever smaken bedre, jeg drysser faktisk litt oppå pannekakene før servering – prøv!
4-5 dråper vaniljeessens

Bland alle ingrediensene til en ganske tykk røre, tilsett ekstra væske hvis det trengs. Jeg bruker litt Cocosa i panna – ja, selvfølgelig i stekepanna, din tøysegutt/jente – som gir en deilig crispy smak, og steker 2 tykke pannekaker av dette. Det kan bli vanskelig å snu dem for å steke andre siden hvis du har ei lita stekepanne, så del det gjerne opp i 3-4 pannekaker.

Før servering stryker du på et tynt lag eplesyltetøy og drysser kanel over.

Smaken minner om eplekake, mens bananen søter det opp og minner om…hrmmm…banankake. Du verden så kreative man er med navn på kakene.

Alternativt til havregryn kan du bruke bokhvetemel, som i motsetning til navnet, ikke har noe som helst med hvete å gjøre og er glutenfritt.

Totalt næringsinnhold for hele oppskriften:

80g karbohydrat
60g protein
15g fett

Perfekt til frokost eller faktisk til å spise etter trening i stedet for proteinshake! (se Advanced Concept artikkelen…)

Kos deg!

Børge A. Fagerli

Coach og Mentor

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

18 kommentarer

  1. Sitter og spiser disse akkurat nå. Har ett spm; Lager du tynne desertpannekaker eller litt tykkere pannekaker av disse? Det ble absolutt lettere syns jeg å lage de tykkere og la de steke lengre når det gjaldt å snu de…hehe

    1. Jeg har fått påvist intoleranse for havregryn selv, og bruker kun rismel (Risenta, basert på hvit ris, ikke brun ris) og kokosmel og/eller mandelmel for pannekakene.

        1. Ærlig talt, dette er grunnleggende ting du kan Google på 5 sekunder i stedet for å spamme kommentarfeltet på pannekakeoppskriftene mine med. Det er ca 4kcal i hvert gram karb og protein, 9kcal i hvert gram fett.

  2. Tilbaketråkk: I dag er dagen
  3. Er sikkert bare jeg som er litt treig i oppfattelsen, men i begynnelsen står det: “100g havregryn dekkes med varmt vann, ca 2dl blandet med 2ss sitronsaft.”, skal man da sette en bolle med 100g havregryn og vann og en bolle med 2dl havregryn og 2ss sitronsaft til svelling? eller menes det at 2dl av de 100g havregrynet skal blandes med sitronsaft? Takk for svar 🙂

  4. Aj løøøøøv disse pannekakene!!! Og ville bare tipse om at det er 10 ganger lettere å steke i ovnen på stekepapir, og trenger ikke fett (og henger heller ikke fast i pannen hehehe) 🙂

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.