Artikler

Bikinisesongen rett rundt hjørnet. Er du stresset?

Nå er tiden hvor mange løper ned dørene på treningssentre og personlig treneres kalendere fylles opp. Bikinisesongen 2013 er rett rundt hjørnet.

Ut fra vintermørket titter vi frem mot en ny vår. Det er som å våkne fra en lang vinterdvale når snøen forsvinner, fuglene kvitrer og grusen knaser under sommerskoene.

Vi har gått bortgjemt i boblejakker, langbukser og store vintersko. Til og med ansiktene har vært tildekket av store luer/hetter og skjerf siste månedene. Nå skinner solen og vinterklærne pakkes vekk. For mange er dette en befrielse, mens andre igjen føler seg eksponert. Det å plutselig gå med tynnere og mindre klær gjør at mange blir deprimerte og føler på at kroppen ikke er helt som den burde og de er ikke klare for sommeren og bikinisesong allerede nå.

Trivsel viktigst

Det er viktig å trives med seg selv og sin egen kropp, gjør man ikke det kan våren bli en slitsom tid med mange tanker rundt dette, trening og slanking.

Hvorfor er det så viktig for oss at vi er klare for sommeren og å vise oss frem i bikini? Er det å trippe rundt uten en cellulitt det som gjør oss lykkelig? Dessverre tenker mange det.

Denne tiden på året, utenom rett etter nyttår, er en travel tid for personlige trenere og treningssentre. Folk vil ha noe å vise frem på stranda, i sommerkjolen eller singlet. Det svettes, løpes på tredemøller, spinnes i spinningsaler og løftes vekter for harde livet for at sommerformen skal være på topp. For så å gruses til sommeren med øl og grillpølser hver dag i parken. Er det verdt det? Ja, for mange er det det.

Cellulitter og småflesk er helt OK

Jeg er 162 cm høy, veier 70 kg, har cellulitter på låra, fett på hoftene og til og med litt på magen.

Det er helt greit. Jeg er kvinne. Come at me bikinisesongen 2013, jeg er ikke redd deg!

Jeg har hatt en uke nå med soling og bading i Grand Canaria. Jeg skal innrømme at jeg følte meg feit og bleik mange dager, men det er kun fordi jeg har hatt det trygt og godt i vinterklærne lenge nå. Det var en liten aha-opplevelse for meg som har følt meg komfortabel med meg selv i vinter.

Vær forberedt, om du kjenner litt på at du ikke er 100 % fornøyd med deg selv, på at sommeren kommer uansett om du er klar eller ikke. Det er ikke viktig at du er plettfri i bikini, men at du kan nyte sommeren, solen og varmen (som forhåpentligvis har tenkt seg innom Norge i år). Ikke la deg holdes tilbake fordi du ikke ser ut som en bikinimodell. Det finnes bikinier i alle størrelser av nettopp denne årsak :) Vi er forskjellige.

Anne Marie
Anne Marie er konkurrerende styrkeløfter, studerer ernæringsfyisologi og driver siden www.eatpowerfood.com.

2 kommentarer

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.