Artikler

Bruk smarttelefonen smartere

Trening og fysisk aktivitet er viktig for god helse og god funksjon – men hva du gjør når du ikke trener er også viktig.
Smart

Homo Potetseccicus

Hverdagsaktiviteten minsker, og mange av oss bruker en stor del av døgnets timer i posisjoner som ikke er heldig for kroppen. Fremoverlent enten det er sittende eller stående, forkortet og forlenget muskulatur, unødvendig belastning på passive strukturer.

Smarttelefoner gjør at vi kan ha facebook, instagram, snapchat og annet snacks lett tilgjengelig på skjermen til enhver tid, og effekten på helsen til unge koreanere har blitt påvirket av det.

Når du tilter hodet fremover for å se på skjermen mens du går eller sitter øker belastningenpå nakken proposjonalt med hvor langt frem hodet er i forhold til nakken. Hodet veier rundt 4 kg, men den vekten kan dobles og triples avhengig av hvor langt frem du henger med hodet.

Overdrevet og feil bruk kan gi nakkeskader

Tall fra Korean National Health Insurance Corporation viser at skiveutglidning blant unge har økt kraftig. Det var 573.912 tilfeller i 2007, og 784.121 tilfeller i 2011. Av 100.000 pasienter var 7.6% av dem i tyveårene.

Dette settes i sammenheng med den voldsomme økningen i tilgjengelighet og bruk av smarttelefoner.

Å tro at bruken skal begrenses er litt naivt, men bruk teknologien smartere. Se rett frem, ha gode arbeidsstillinger og la musklene gjøre jobben med å holde kroppen oppe, ikke passive strukturer i ugunstige posisjoner. Merker du at blikket er på vei ned og hodet henger, ta en liten pause og gå tilbake til en bedre posisjon.

Trening for å styrke bevegelsesapparatet er nok også fornuftig, og kan muligens forebygge vanlige muskel og skjelettplager som er en av de vanligste årsakene til sykefravær i samfunnet vårt.

Egenmassasje kan også være lurt for å løse opp i stiv muskulatur, og det er både enkelt og effektivt. Hva med å legge inn en pause med litt rulling om du må sitte og jobbe lenge?

Tren hardt og spis bra, men ikke glem hva du gjør med kroppen utenfor gymmet!

Referanser
http://www.koreatimes.co.kr/www/news/nation/2013/07/116_139287.html

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.