Oppskrifter

Proteinpizza

De som kjenner meg vet at jeg ikke er typen til å gafle i meg kjip tunfisk fra hermetikkboks med vassen broccoli som tilbehør. Jeg liker å både lage og spise god mat, og jeg forsøker å lære folk at en sunn livsstil tillater å spise pizza som både smaker fantastisk og har et mer enn akseptabelt næringsinnhold!

Her deler jeg min pizzaoppskrift som garantert vil ødelegge omsetningen til både Grandiosa, Peppe’s og Dolly’s de neste ukene (1)!

De som har smakt Børge’s Heite Burgere kan forvente seg en like religiøs smaksopplevelse…

Dette gir en ganske tynn bunn når den kjevles ut, så bruk mer havregryn og speltmel for tykkere bunn:

 • 50-80g havregryn
 • 200-250g speltmel, siktet eller grovt (hvetemel anbefales ikke)
 • Noen blander også 20-40g MyoProtein i pizzadeigen, men det er vel egentlig ikke nødvendig når det er såpass mye protein fra kjøtt/kylling og ost…
 • 2ss extra virgin olivenolje
 • 2ts kardemomme
 • 1ss honning
 • 1ss presset sitron eller sitronjuice
 • en klype salt

Bland alt godt sammen før du rører ut en halv pose tørrgjær i 2-2,5dl lunkent vann og heller det oppi melmiksen litt etter litt. Gå nå kraftig til verks med hendene og kna deigen skikkelig et par minutter, du skal kjenne det brenner og svir skikkelig i underarmene…da gjør du det riktig. Endelig får du bruk for musklene du har trent opp etter flere år med lommetennis. Tenk fettforbrenning nå, og ikke gi deg før svetteperlene dråper seg i panna.

Sett deigen tildekket på lunt sted og la den stå til forheving mens du gjør ferdig pizzafyllet:

1. 700-800g karbonadedeig eller kvernet kyllingfilet brunes lett og krydres med salt og chilipepper (jeg liker den litt spicy).

2. Finsnitt (bedre enn å presse) og bland inn et 2-3 fedd hvitløk. Godt for immunforsvar, og for å skremme bort innpåslitne damer/menn. Vampyrer skal ikke føle seg trygge de heller.

3. Bruk enten Santa Marias Tandoori, Tikka Masala og/eller Garam Masala kryddermixer eller lag aller helst din egen kryddermiks med paprika, koriander, cumin, ingefær, kardemomme, evt nellik (kraftig anti-oksidant, men sterk på smak så være forsiktig) og muskatnøtt, og jeg liker også å “parfymere” kjøttet med litt kanel helt til slutt. En dæsj og en klype av hver – Jamie Oliver style er greia her. Smak deg frem. Enhver god kokk smaker på sin egen mat mens han lager den. Bare la det være igjen litt til pizzaen nå.

4. Tilsett litt tomatpuré, soltørkede tomater og/eller grovhakkede tomater. Du får også kjøpt ferdige bokser som er tilsatt hvitløk eller oregano+basilikum. Liker du litt syrlig smak for å balansere ut krydrene, bland i fersk ananas i biter…nammmm…eller hermetisk ananas i biter… Løk, purreløk, paprika, sjampinjong, mais – for de som foretrekker det eller har vanskelige gjester som alle vil ha ulike ting på pizzaen (been there, done that).

5. La det koke til det tykner…jo mer tålmodig du er, jo mer smakfullt blir det. I følge vår kokke-ekspert Siggy på forumet bør dette stå i minst en time eller mer, men jeg antar du står og sikler som en utsulta ulv allerede, ditt matvrak… Pizzadeigen kan fint forheves i 20-30 minutter, så det lønner seg å la pizzafyllet godgjøre seg minst såpass lenge.

Nå er pizzadeigen forhevet og du knar den et par ganger før du har den på en smurt plate eller bakepapir, og kjevler den ut til ønsket tykkelse og størrelse. Hybelboeren kan improvisere med en brusflaske (ja, jeg har en mørk fortid som det også).

Det er viktig å la bunnen etterheve noen minutter under håndkle før du har på pizzafyllet, da blir den luftig og fin. Du kan påskynde prosessen ved å sette den et par minutter i stekeovnen først.

Ok, nå regner jeg med magen rumler som en lettere irritert grizzly, så fordel pizzafyllet utover bunnen og dryss over ca 150-200g ost. Lett Mozzarella eller Vita Hjertego’ ost anbefales.

Stekes ved 225 grader i 20-25 minutter midt i ovnen eller nest nederst for en sprøere bunn. For de som liker en luftigere og tykkere forsteker jeg den 5-10minutter og lar den så heve litt under et håndkle FØR jeg har på fyllet.

Pizzaen er nå klar til å nytes rykende varm sammen med noen du er glad i, eller når du vil imponere kompiser og venninner med dine fantastiske kokekunster…da bytter du bare BØRGE’S Proteinpizza med ditt eget navn, selvfølgelig…

Proteinpizza fra Børge Fagerli

Næringsinnhold pr pizzastykke (du får ca 9-10 pizzastykker), innholdet varierer litt ut fra hvor stor bunn du har og om du velger karbonadedeig eller kylling som fyll:

 • 20-25g karbohydrat
 • 25-30g protein
 • 8-10g fett
 • ca 300kcal

Velbekomme!

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

10 Comments

 1. Hei!
  Jeg har bare et spørsmål ang. protein pulver og matlaging osv 🙂
  Jeg skal igjennom en gastric bypass operasjon om et par ukers tid, og etter operasjonen må jeg “tenke proteiner”.. Jeg ser det er mange som har vært igjennom det samme som jeg skal og bruker proteinpulver generelt i matlaginga. Har du noen tips til pulver som er bra å bruke til all slags matlaging?
  På forhånd takk! 🙂

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.