OppvarmingØvelser

Dynamisk oppvarming for bein

Jeg demonstrerer ca 3-4 reps på hver bevegelse, men anbefaler at du kjører 5-10 reps – spesielt skal du jobbe ekstra med de bevegelsene du kjenner du er ekstra tight på.

Først mobiliseres anklene ved å skyve kneet inntil en vegg. Du flytter gradvis foten bakover når du når veggen med kneet. Avslutt med rotasjoner med og mot klokken.

Deretter skal hoftene mobiliseres.

  • Den første kalles warrior lunge og tøyer hoftebøyerne. Pass på at du strekker motsatt arm over hodet og at skyver hofta skikkelig fram ved å kontrahere glutes på det bakerste beinet.
  • Så er det spidermans som åpner opp innside av bein og tøyer lett glutes og piriformis.
  • Så er det innside av bein, merk at tærne peker forover, og fokuser på å presse det bakerste kneet skikkelig ut – det vil aktivere glutes.
  • Så er det ettbeins strake markløft. Pass på lett bøyd kne, strekk deg over med motsatt arm av standfot, dette vil tøye hamstrings/bakside lår – spesielt den laterale delen er veldig forkortet hos mange og kan være en årsak til at du ikke kommer dypt nok i knebøy uten å vippe bekkenet under og miste spennet i korsryggen.
  • Til slutt er det knebøy med elastisk bånd rundt knærne, fokuser på å presse knærne ut for å aktivere glutes maksimalt. Dette kan du også gjøre på de første oppvarmingssettene på knebøy eller frontbøy.
MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.