Artikler

EM i styrkeløft 2013 LIVESTREAM, video og resultater -63 kvinner, -72 kvinner -74 menn

Norge er et lite land med få utøvere sammenlignet med de store nasjonene, men gjør det likevel skarpt i internasjonal sammenheng i styrkeløft.

Ledet av landslagstrener Dietmar Wolf er det mange som ligger an til å nå helt opp om de får full klaff i Pilsen. Se sterk løfting her!


Live Video streaming by Ustream

Påmeldingsliste damer, rangert etter beste total
Påmeldingsliste herrer, rangert etter beste total

Resultater

Onsdag 8 Mai

Tutta Horvei Hanssen  -63 Moss SIK

Foto: Stian Jensen for Norges Styrkeløftforbund

Tutta fikk langt fra full klaff idag, men etter lang tid ute av gamet er det ikke rart. 190 satt greit i bøy, før hun høynet til et tungt løft på 200 kg. 205 ble for mye, og Tutta måtte gi seg. Tre bomløft på 137.5 i benkpress, og et løft på 75 i markløft som avslutning tyder på at noe ikke er som det skal – vi håper hun bare sparer seg til neste stevne siden hun røk ut i benken og at ikke den lette marken var på grunn av ryggproblemer.

Linda Høyland -63 Sandnes AK

Linda hadde heller ikke full klaff. To bom på 177.5 kg, og ble stående med førsteløftet sitt i bøy. 90 kg i benkpress og åpning i markløft. To bom på 185 kg helt på toppen. Målet var VM-krav, men det ble det altså ikke.

Veronica Opdal  -72 BB Atletklubb Bodø

 

Veronica bøyde sterkt idag, og fikk godkjent sisteløftet på 195 kg som sikret henne sølv. Mange røk på sisteløftet, og Veronica fikk tredjeplass. I benk satte hun 107.5 kg, og satte sistemarken etter et fantastisk løft med to bom. Sterke følelser på plattingen! Veronica kunne fått bronse sammenlagt hvis det ikke var for at Hege ble hakket for kvass. Egentlig skammelig behandling av begge utøverne, som ble snytt for medaljer til tross for sterke prestasjoner som var gode nok.

Uforståelige prioriteringer av landslaget.

Hege Berge -72 Sande KK

 

Hege veide inn 340 g inn i klassen sin – hun er egentlig en 63-løfter som gikk opp en klasse for å gi plass til Linda. Hege bøyde 190 kg, benket 122.5 og market 180 kg  og gjorde et enormt stevne i en klasse hun er 9 kg for liten for. I litt perspektiv – det er som en mannlig 105- løfter skal konkurrere i -120.. Bronse totalt og i benkpress.

En uforståelig avgjørelse som kan ha kostet Hege flere medaljer i klassen sin, og gjorde at Veronica kom lengre ned på listen enn hun behøvde. Likevel tar hun Bronse -enormt av Hege, men så synd. Fin utvikling fra et allerede høyt nivå, håper Hege får vise seg der hun hører hjemme i fremtiden!

Kim Raino Rølvåg -74

Foto:Stian Jensen

Kim Raino Rølvåg  -74

Bronse! Kim Raino bøyet 282.5, benket 215 kg og dro 257.5 kg i markløft. Solide løft, og nok til tredjeplass etter to verdensrekorder i markløft var satt av første og andreplassen.  Forbedring i bøy, men et stykke bak sin beste benk og markløft. Gull i benkpress.

Torsdag 9 Mai

Heidi Hille Arnesen -84, Hildeborg Hugdal +84 kl. 13.00 og Kjell Egil Bakkelund -83 kl.17.00

Fredag 10 Mai

Stian Walgermo og Kristoffer Eikeland   i -105 klassen,  kl. 17.00

Lørdag 11 Mai

Jørgen Hansen -120 og Tor Herman Omland -120 + Hans Magne Bårtvedt +120 og Martin B.Rønning +120, kl.11.00

 

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.