Intervju

EM-Rapport fra André Midtby og veien mot Rå-VM i Russland

André Midtby gjør seg i disse dager klar for å kjempe mot sultne juniorløftere fra hele verden. For noen uker siden gikk han på plattingen i EM der han kom på femteplass bak lagkamerat Julian Lysvand i den harde klassen -93.

Vi tok en prat for å høre hva han tenkte om stevnet og hvor fokus ligger frem mot rå-VM i Russland. Det er økende interesse for råløfting, både blant løfterne selv og publikum. Er verdens sterkeste med utstyr også de sterkeste uten? Ser vi et annet toppsjikt når løfterne går på plattingen uten drakter og skjorter?

Alle foto unntatt første: Stian Jensen for Norges Styrkeløftforbund

Begynn med å se André bryte 300 kg-grensen i knebøy med knallsterke 305 kg – får du ikke litt gåsehud eller lyst til å løpe til bøystativet nå : DYEL.

Oppkjøringen mot EM

Hvordan var oppkjøringen?

Kort oppsummert; skadefylt og sykdomsplaget. Jeg skal ikke legge skjul på at det var surt å ligge i sykesengen uke etter uke med EM i sikte. Legene fant ingen bakteriell- eller virusinfeksjoner slik at eneste løsningen ble å holde sengen og få i seg det man klarte av mat for å holde vekta.

Med fire uker igjen til mesterskapet løsnet noe av formen og det føltes da mer som en kraftig forkjølelse. Dermed ble badstua min beste venn og med meg inn hadde jeg kaffe og gainer. Uken etter var jeg omsider tilbake i lett trening, og for å redde inn noe av formtoppen var det rett i hardtrening de siste 2 1/2 ukene.

Disse ukene gikk veldig bra og treningen gikk så det suste!

Prestasjon

 Svarte prestasjonene til forventningen? Det så ut som du fikk full klaff i bøy med et griselett løft på 305 men at benken og marken ikke satt helt.
Knebøyen er jeg meget fornøyd med, endelig satt over 300kg og etter 305 løftet var det fortsatt litt mer kraft innabords!

 

Det var kjedelig å tape bronsen i knebøy på kroppsvekt og mer i tanken, men det er bare å trene på mer til neste gang 🙂

Benken og markløften sviktet og gikk en del under pers, kan ikke forvente alt etter denne oppkjøringen. Jeg tar med meg 305kg i knebøy fra Praha, og skal sørge for at alt sitter senere i årets sesong!

Veien mot VM

Du skal snart representere Norge i VM sammen med Marte Elverum på kvinnesiden. Hvordan passer råløft for deg kontra med utstyr, hvilke forhåpninger har du og hvordan trener du frem mot VM?
Vel, det er verdensmesterskap, det er i russland, og det er styrkeløft – Herregud som jeg gleder meg! Å kunne ta på meg løftebeltet for å løfte i selveste Russland har alltid vært en drøm.

Etter møtet med russerne på EM, ble ikke rocky-feveren akkurat noe mindre av den grunn. Steinharde og solide russere skal nå få møte en nordmann med høye forhåpninger på jakten etter medaljer!

Med satsing mot utstyrsfritt mesterskap har landslagstrener Lars Samnøy, tilpasset treningen og selv vet jeg at responderer godt på blant annet strikktrening i forhold til nervesystemet. Bøystilen er noe smalere og nå er det kun åtte uker til det smeller!

Siden vi er så heldig å få sponse deg i satsingen din, er det noe fra MyRevolution du liker spesielt godt?
MyRevolution leverer en solid rekke produkter, og det er liten tvil om at kvaliteten på proteinpulveret er av høyeste rang.

God smak, lettoppløselig, høy kvalitet og ikke minst; det er vel eneste proteinpulveret jeg har brukt som ikke gir meg kvalmesfølelsen og hatet av å drikke det. En solid vinner på det nordiske markedet!

Rekordoppslutning rundt styrkeløft

Det er økende interesse for styrkeløft, og rekordstor påmelding til NM i år med over 100 løftere som har tatt NM-krav. Hva tror du er viktig for at idretten vokser og får den anerkjennelsen den fortjener fremover?
Hvilke tre øvelser blir praktisert mest i verden, enten man er i verdenstoppen i sin idrett eller relativt fersk i styrketrening? Knebøy, benkpress og markløft!

Vel, du kan nok sette bicepskrøll øverst på tronen, men vi stryker dens popularitet i snakk om meningsfull trening.

Etterhvert vil man gjerne måle sin styrke i øvelsene som blir mest praktisert rundt omkring – her kommer idretten styrkeløft som har samlet disse øvelsene under samme tak – hvor fantastisk er ikke det! Styrkeløft er et så bra “produkt” uavhengig av om du skal gi alt for å kunne hevde deg internasjonalt, ta treningen litt mer seriøst enn andre, eller kun holde treningen på et enkelt plan.

Med andre ord; populariteten genererer seg selv når “produktet” er så solid – Enten du har tre barnebarn eller akkurat blitt gammel nok til å besøke treningssenteret.

Nå vet jeg ikke om skiforbundets visjon er å ta 1.-10.plass i VM eller OL sammenheng på både herre- og damesiden. Det verste er:  vi er så utrolig gode i ski at vi er faktisk ikke så langt unna å gjøre det. Nordmenn liker idrettslige prestasjoner, og selv er jeg stor entusiast av å ha ski på TVen mens jeg spiser frokost før dagens treningsøkt. MEN, nå syntes jeg det er på tide å belyse andre idretter her til lands.

Styrkeløft er absolutt en av flere idretter som blir satt i skyggen selv om vi hevder oss bra i internasjonal sammenheng! Media må opp med hodet og støtte opp under tre øvelser som blir praktisert mest i verden gjennom dopingfri idrett!

Med det ønsker vi André en god oppkjøring, og skal følge spent med når det smeller i Juni i Russland! In Mother Russia, Power Lifts You!

Følg ham her: Andrés Treningslogg mot VM i Klassisk Styrkeløft

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

2 Comments

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.