Artikler

Erle Engmark – opptakt til EM for juniorer

MyRevolution er stolt sponsor av supertalentet Erle Engmark. Erle er utvilsomt en av grunnene til at styrkeløft nå er inne i en klar positiv trend rekrutteringsmessig. Flere og flere har fått øynene opp for denne kraftsporten gjennom henne. Erle spaserer ut på plattingen under junior EM fredag 11.04. Jeg har vært så heldig å få litt av hennes tid i en hektisk oppkjøringsperiode.

Erle-2014

Hvordan har treningen vært opp mot dette EM? Treningsløft du kan nevne?

Treningen har alt i alt gått veldig bra! Øktene har blitt gjennomført som planlagt og samlingen for en måneds tid siden med juniorlandslaget ga en god pekepinn på at jeg er på rett vei. Jeg har aldri hatt et så spesifikt program som jeg har hatt denne oppkjøringen, men jeg føler at treneren min Lars Samnøy har lagt inn øvelser som har truffet nervene av hva som må forbedres eller styrkes i de ulike løftene. I tillegg samarbeider jeg med muskelterapeut Matheus Thrana, og kroppen kjennes fin og skadefri.

Alle eventuelle symptomer har blitt tatt tak i tidlig og jobben har ligget mest i optimalisering, ikke skadelindring. Jeg vil ikke gå ut med for mange treningsløft, men noe ligger på instagramkontoen min (@erle_engmark) eller på youtubekanalen min. Slenger ved en liten smakebit på markløft fra samling under her, hvor 170kg gikk som en lek.

Kostholdet da? Hvordan spises det? Hvilke tilskudd går det mest av? Sliter du med å holde vektklassen, eller er det fot i hose?

De siste fem-seks ukene opp mot konkurranse har jeg fått hjelp med kostholdet av flotte Christina Strøm Fjære. Samarbeidet har gått smertefritt, energien har vært god på trening og styrken har holdt seg godt tross en liten vektreduksjon. På kostholdsfronten er jeg et vanemenneske av dimensjoner og kan spise de samme måltidene hver dag i månedsvis, så det er ikke mye spennende å nevne der. Jeg erfarer at jeg fungerer best med relativt mye karbohydrater i kostholdet, så vi har holdt karbohydratinntaket høyt hele veien, noe som har fungert like godt som forventet.

Av kosttilskudd går det mest av BCAA, kreatin og diet kick under trening, og MyoProtein, selolje og zma ellers på dagen. Disse produktene bruker jeg stort sett hver dag.

Med på reisen til Russland har jeg  laget et «safety-kit» med de ovennevnte produktene, men seloljen er byttet ut med Omega 3 i kapsler og i tillegg har jeg med Nitro Fuel til stevnedagen. Alltid beredt!

Jeg har alltid ligget over vektklassen og manipulert væskenivå etc for å treffe klasse dagene i forveien av stevnet, men nå har jeg vært innenfor vekten jeg skal konkurrere på i nesten en måned og kan spise og drikke som normalt frem mot stevnet. Det er første gang jeg prøver å ligge i klasse i god tid før, så jeg gleder meg til å se hvordan det gir utslag på stevnedagen.

Målsetting for EM? Hva forventer du selv i de forskjellige løftene? Hva er drømmen?

Per nå er jeg oppført på pallen totalt og med gull i markløft. Påmeldingslistene gir ikke nødvendigvis en god pekepinn på hvordan konkurransen ender, men dette er to av målsettingene jeg går etter å holde. Jeg ønsker ikke å gå ut med tall eller «drømmen» her, følg heller med live på nett. Fredag kl.10 norsk tid kan du se hvordan det går! LIVE STREAM finner du her:

Til slutt vil jeg bare ønske Erle lykke til. Ønsker samtidig alle andre norske løftere en optimal konkurranse. Heia Norge!

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.