Artikler

Ett av idrettshistoriens sterkeste øyeblikk

Matthias Steiner er en tysk vektløfter som konkurrerer i klassen -105. Før OL i Beijing 2008 lovet han sin kone han skulle ta OL-gull. Konen døde i en tragisk bilulykke, og Matthias ville holde løftet sitt.

Han hadde ett løft igjen, og lå an til andreplass dersom han ikke klarte sisteløftet sitt i støt der han måtte perse med mer enn 20 kg. På det nivået skal det ikke være mulig – og han hadde bommet på lavere vekter før.

Se den rørende videoen under, og ha klar lommetørkle:

På plattformen står han med gullmedaljen i den ene hånden og et bilde av konen i den andre.

Leute-News: Matthias Steiner

I London i 2012 ble det dramatikk av en litt annen karakter – han mistet 197.5 kg fra over hodet og ned på nakken. Oss som så på var sikker på han kom til  bli alvorlig skadet, men den sterke vektløfteren slapp fra det uten noe annet enn en litt støl nakke og var ifølge de som så ham i mathallen dagen etterpå i fin form.

Steiner

Det er sjeldent at idrett og de store tingene i livet blir så nær som her, men når det skjer får vi et glimt av hvor mye mer prestasjonene betyr for mennesker annet enn å løfte x antall kg fra a til b.

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.