Artikler

Europamesterskap i styrkeløft Sub Juniors/Junior 2013

Norge sender i år 8 deltagere til EM for Junior og Ungdom som avholdes i Praha, Tsjekkia 9−13 April, og alt tyder på at det kommer til å bli et spennende mesterskap.

Saken oppdateres fortløpende med resultater på bunnen.

Sterke ungdoms- og juniorløftere skal se om blodslitet har gitt avkastning, og går for å knebøye, benkpresse og markløfte seg til toppen av pallen.

Vi har flere medaljekandidater blant deltagerne.

Påmeldingsliste og rangering etter høyeste total herrer

Påmeldingsliste og rangering etter høyeste total damer
Niklas Zellin (KK-67) +120 lørdag kl.11:00

Tidsskjema finner du her.
Livestream her.

I -93 stiller Norge med to løftere. André, som sponses av MyRevolution hadde ikke full klaff på Nordisk i februar, men har lovet å komme knallhardt tilbake på EM. Det ryktes at kroppsvekten i dag er 3 kg høyere enn på Nordisk, han har hatt gode treninger og kan stå igjen med edelt metall…

Julian Lysvand, som også stiller i -93, har deltatt på nordisk mesterskap flere ganger tidligere men som nå skal løfte på sitt første EM.

Joachim Lindseth er påmeldt i -105 med fjerde høyeste total, og har både en EM- og VM-bronse fra 2012.

Tre løftere er innmeldt med totaler mellom 915 til 910 kg, så det kommer til å bli en spennende kamp om medaljene.

 

Myrevolution kommer selvsagt til å komme med oppdateringer om hvordan det går med de norske løfterne underveis i mesterskapet, og vi ønsker alle de norske løfterne lykke til på plattingen!

Resultater

Lillian Haaland (-63 Ganddal AK) -63 Bronse!

Lillan fikk alle løftene sine godkjent og fikk bronse i total, knebøy, benkpress og markløft. Sterk debut fra Lillan i sitt første internasjonale mesterskap utenfor Norden. Knebøy 160 kg, benkpress 107.5 kg og markløft 162.5 kg. 7.5kg pers i bøy, 7.5kg pers i benk, 12.5kg pers i mark. 30 kg pers og 20 kg over VM-krav. Gratulerer med fire medaljer, Lillan og knallsterk løfting!

Marte Elverum (-72 KK-67) Gull i knebøy og markløft.

Ble stående med 215 kg i knebøy og slet kraftig i benken. Ingen godkjente der, og da var suverene Marte ute av medaljekampen i benk og sammenlagt. Slet litt i marken og, men overbeviste stort med sisteløftet på smått utrolige 207.5 kg. Suveren seier i knebøy og markløft, 25 kg foran nr to i knebøy og 37.5 (!) kg foran i markløft.
Inger Johanne Ruud( -84 Askim SK) Gull i total, benk og mark.

210 kg i knebøy, 137.5 kg i benkpress og 195 kg i markløft. 200 kg ble akkurat for tung idag for Inger Johanne, men et sterkt stevne som viser hun er helt i toppen.

André Midtby (-93 Oslo SK) brøt skamgrensen i knebøy og vel så det og kunne reise seg med 305 kg på ryggen. Sterk femteplass etter Julian Lysvand (-93,Steinkjer SK) som tok fjerdeplass. Julian tok  800 kg totalt, og perset i alle løftene. Her er det mange kg å hente i fremtiden.

Gratulerer til begge! André hadde størst klaff i knebøy, satte 205 kg i benkpress 280 kg i markløft og 790 totalt. Med bedre klaff i benk og mark sitter nok 800-totalen, og en kan spørre seg hvor mye et 305-løft i bøy påvirker de andre løftene. selv om det så grovlett ut.

Espen Andreas Rødsjø (-83 Fræna AK)  12. plass av 20 i -83. Ser ut som sumomarkløft kan legge pene kg på totalen for Espen.
Joachim Lindseth (-105,Oslo SK) fyrte på alle sylinderne – og den grove 105-løfteren har mange av dem! Grov styrke i alle løftene gjorde at han satte ny nordisk og norsk rekord sammenlagt, fikk sølv i knebøy og 4.plass samlet. Nivået på juniorene i 105 var helt hinsides i år, og 105 blir en enda mer skremmende vektklasse enn den allerede er om utviklingen fortsetter.

Sindre Østerås (Rana KK) tok 815 kg totalt og kom på tiendeplass i sitt første EM, 5 kg under tidligere bestepers.

Tidsskjema finner du her.
Livestream her.

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.