Intervju

Fitnesspartiet : For deg som er 110% dedikert

Politikk er vanskelig. Politikerne sier de vil det beste for deg, men så går prisen på Cottage Cheese opp. Det politiske landskapet i Norge er dominert av folk som ikke engang løfter, og landet ledes av en som tar DYEL til et helt nytt nivå.  Jens må gå. Før frokost.

j503_1205661776

Heldigvis har noen tatt ansvar, og startet en bevegelse som skal sette de viktige tingene i samfunnet på dagsorden: Fitnesspartiet. Under slagordet ” En fittere hverdag for folk flest” tar de sikte på å vise Norge hva 110% dedikasjon til et sunt og fitt’t samfunn ser ut som!

480783_347564005376383_1779141657_n

Vi tok en prat med en representant fra det nyoppstartede partiet som vil forbli anonym siden h*n ikke er i sceneform og ikke vil folk skal finne bloggen enda.

 Hvorfor bestemte dere dere for å starte Fitnesspartiet?

Vi bestemte oss for å starte Fitnesspartiet fordi folkehelsen blir nedprioritert av de andre partiene. Under den rødgrønne regjeringen har vi for eksempel sett at prisen på cottage cheese har steget med hårreisende 40 %, og sunn mat er dyrere enn noengang.
Vi ser også at stadig flere utvikler fedme og blir syke fordi det er dyrt å trene på treningsstudio og fordi staten forteller dem at de skal spise altfor lite proteiner og altfor mye karbohydrater. I tillegg er det mange mennesker som sliter med dårlig selvfølelse fordi Janteloven forbyr å legge ut formbilder på Facebook og Instagram og å sjekke inn på treningsstudioet hver dag for å vise at man har vært flink.
fitness
FiP synes det er hårreisende at regjeringen ikke griper inn og gjør noe med disse problemene, og vi ønsker å sette folkehelsen – som er det aller viktigste som finnes – permanent på den politiske agendaen. I tillegg mener vi også at det er trist at landet vårt blir styrt av folk som tror de ikke har tid til å trene eller å spise sunt. Som enhver trening- og kostholdsblogger kan fortelle deg, så er det ikke vanskelig å finne tid til trening og sunn mat.
lorna-jane-ad1

Fitnesspartiet mener at de som styrer burde gå foran med et godt eksempel. Derfor må også alle partimedlemmer i FiP bestå oppstakskrav i knebøy, markløft og benkpress før de får lov til å representere partiet.

 

Hvilken farge har fitnesspartiet? Det er mye snakk om blått, rødt og grønt, hva er deres farger?

 Vi valgte en oransje farge på partiet vårt for å symbolisere vår kontaktskapende ideologi. Vi syntes rett og slett ikke noen av de andre fargene langs den politiske aksen var så veldig fine å se på. Fitnesspartiet mener at det skal være lov å bry seg om hvordan man ser ut, og vårt fargevalg er i tråd med denne ideologien. Det sies også at oransje stimulerer lysten på sunn og god mat. Oransje er en «spicy» farge, og når man skal lage sunn mat så er det viktig å krydre den skikkelig så den skal smake godt selv om den ikke inneholder så mye kalorier.

Hva er deres kampsaker, og hvordan vil et Norge med FP i regjeringen se ut?

Fitnesspartiet går inn for å avskaffe Janteloven i sin helhet, og med FiP i regjering får vi et Norge hvor haters mister all sin dømmende makt. Tilgangen på sunne og gode matvarer som fiberhusk, mandelmel, sukrin (både vanlig og gold), bakepro og produkter fra Walden Farms vil bli mye bedre; toll og merverdiavgift på slike matvarer vil fjernes, og vi kommer til å jobbe hardt for at disse produktene også skal selges på bensinstasjoner så man alltid har tilgang på sunne og gode alternativer og ikke trenger å benytte usunne løsninger.
Du blir F I T med F i P!
Vi ønsker også å gi fitness-sporten den plassen den fortjener, og går inn for å overføre fitnesskonkurranser i beste sendetid på NRK slik at alle har mulighet til å bli inspirert av dedikerte og flinke mennesker til å begynne et sunnere liv med lavere fettprosent.
tumblr_mjiultcj0H1rl4qtco1_500
Videre vil det bli slutt på tradisjonelle råd fra kvalifiserte leger, helsepersonell og ernæringseksperter; Fitnesspartiet mener det viktigste er hva man føler på sin egen kropp og ikke hva andre sier – de vet jo ikke hva som fungerer for andre mennesker, siden alle er forskjellige. I tillegg vil de mest populære norske trenings- og kostholdsbloggene på internett bli pensum fra og med ungdomsskolen så alle kan lære seg å lage sunn og god mat på egen hånd allerede i ung alder. Et Norge med FiP i regjering blir et fittere Norge!

Vi har spurt Fem på Internett om hva de synes om Fitnesspartiet:

Fitnessjenta, 21 , blogger , coach, motivator, livsstilscoach, ernæringscoach, NLP-coach og coach-coach. Opptil flere på internett synes hun er veldig flink, og hun skriver:522079_386994054658341_1020037140_n

Dette har jeg ventet på helt siden diskusjonen om skolefrukt dukket opp for første gang. Hvem er det egentlig som mener at det å gi ungene fruktose er noen god idé? Norsk politikk hadde åpenbart et vakuum som måtte fylles, for oss som er opptatt av hva vi selv og andre spiser, og ikke vil snakke om det.
Jeg trener på Elixia seks ganger i uken. Men jeg må fortsatt betale skatt. Jeg håper Fitnesspartiet kan fikse det

Christina Strøm Fjære, verdensmesterinne i Bikini Fitness

Dette har jeg ikke tid til å svare på, jeg holder på å pakke siden jeg reiser på ferie imorgen.

Even Liland, styrkeløfter og PT

Virker lovende. Viktige saker som tas opp.

Vegard Lysne, Masterstudent i Klinisk Ernæringsfysiologi, driver siden Frisk og Funksjonell

Jeg syns det er viktig at det endelig er et parti som tar folket på alvor.

Vi ønsker dere lykke til når dere skal stille på valget, og mot et fittere Norge.

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.