ArtiklerForskningKosttilskuddNyheter

Kollagen hva er det? Dette bør du vite!

Prøv kollagen ved å trykke her!

 

Kollagene proteiner er noe de fleste av oss har store mangler av i det moderne kosthold, der vi nesten utelukkende spiser rent kjøtt fordi vi har blitt forestilt at det er det sunneste. Tradisjonelt sett har imidlertid menneskene alltid laget mat ved å bruke kjøtt PÅ beinet som ble tilberedt med lavere temperaturer over flere timer, for eksempel i gryteretter. Bare spør bestemor og oldemor!

Under denne prosessen ble de kollagene proteinene oppløst og trakk inn i muskelkjøttet sånn at kroppen kunne nyttiggjøre seg det. Alternativt ble beinene kokt kraft på, som så ble konsumert med kjøtt eller som base i for eksempel supper.

Og apropos bestemor – forskning kan fortelle oss at både solskader, røyking og overdrevent sukkerinntak er negativt – men også den naturlige aldringsprosessen gjør at etter fylte 25 år (og så igjen i overgangsalderen for kvinner) så synker kollagenproduksjonen merkbart.

Aminosyrer som glycin, glutamin og prolin, som det finnes svært mye av i kraft eller langsomkokt kjøtt på beinet, bidrar til å helbrede lekkasje i tarmcelleveggen, og denne lekkasjen er en del av årsaken til at mange har matintoleranser/-allergier og i verste fall utvikler inflammasjoner og autoimmune tilstander.

Ved å innta kosttilskudd av kollagen vil du altså få en betennelsesdempende (anti-inflammatorisk) effekt og bidra til å gjenoppbygge tarmcelleveggen. Dette vil forebygge eller til og med helbrede flere av de negative helsemessige effektene folk går rundt med uten å vite årsaken.

Utover vitaminer og mineraler er kollagenpeptider en svært god kilde til glykosaminglykaner som kondroitin, glukosamin, hyaluronsyre og keratin som går rett ut i knokler og ledd samt alle deler av kroppen hvor disse trengs. Du oppnår positive effekter på hud og hår, ledd, skjelett, tenner, øyne, arterier og mye, mye mer.

Hva er kollagen og hvordan fungerer det?

Hva slags fordeler kan man oppleve ved å tilføre kroppen kollagene proteiner?

GJENOPPLIVER HUDEN DIN

Kollagen forsterker barrierefunksjonen i huden din, gjenoppretter fuktigheten og elastisiteten, som derved reduserer rynker og opprettholder den ungdommelige mykheten.

OPTIMALISERER RESTITUSJON

Den oppbyggende effekten gjør MyoCollagen™ til et kollagen i særklasse for å sikre optimal restitusjon og oppbygging etter harde treningsøkter

STYRKET HJERNEFUNKSJON OG MOTORIKK

MyoCollagen™ inneholder glycin som fungerer som en nevrotransmitter involvert i motorikk og nervebaner.

GJØR DEG STERKERE

Glycin støtter også syntesen av hovedenergisubstratet for arbeidende muskler (ATP).

DYPERE OG BEDRE SØVN

Kollagene proteiner som tas ved leggetid tilfører aminosyren arginin som stimulerer naturlig veksthormon i løpet av natten og gir bedre søvnkvalitet.

Hvor mye trenger du?

Det meste av forskning på kollagen bruker doseringer på 5-15g, avhengig av behov og kosthold forøvrig. Mange produkter på markedet bruker doseringer helt ned mot 40-50mg (!) som kun er 0,5% av effektiv dose. Da kan man lure på om de har lest forskningen på kollagen i det hele tatt – eller om de faktisk har gjort det og velger en så lav dosering for å tjene penger på folks uvitenhet?

For studiereferanser, se forøvrig vår infoside kollagen.no

Vil du oppleve effekten kollagen kan ha på din kropp?

For en stund tilbake lanserte vi MyoCollagen™ som er et såkalt kollagent protein (hydrolysert) som sikrer maksimalt opptak og biotilgjengelighet. MyoCollagen™ er basert på storfe og er 97% rent.

 

MyoCollagen™ har nøytral smak og lukt, og det blander seg kjapt og lett både i kaldt og varm væske.

Har du lyst til å se hva kollagen kan gjøre for deg? Prøv selv ved å kjøpe produktet her.

Vær den første til å få beskjed om nye artikler, podcaster, spennende forskning eller andre relevante nyheter!

* indicates requiredKryss av for å godkjenne at du ønsker å motta mail fra oss:

Du kan avmelde deg når som helst ved å trykke på linken “Avmeld” nederst i hvert nyhetsbrev du mottar fra oss. Se også våre nettsider for personvernerklæring.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.


Børge Fagerli
Børge Fagerli, er en av de fremste autoritetene på kosttilskudd, trening og livsstil. Børge er i dag kjent internasjonalt som en av de ledende autoritetene innenfor områdene trening og kosthold.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.