Artikler

Kroppen din er ikke fienden

Overalt der jeg snur meg i treningsverden ser det ut som kroppen og “du” har blitt delt i to, og det er en kamp: Selvet, eller jeg-et vil forme kroppen større, mindre, mer muskuløs men kroppen vil ikke.

Den responderer ikke så raskt som du ønsker. Du mangler vel bare litt dedikasjon og motivasjon?

Kroppen er dermed fienden. Du bevæpner deg med fitspo-bilder og tenker at en dag, når du ser ut som h*n på bildet skal du også være fornøyd. Du må bare lide nok på veien. Du må bare gjøre en masse ubehagelige ting som forstyrrer kroppens velvære lenge nok, så venner du deg sikkert til det og blir fornøyd. Tåler du ikke smerten og ubehaget er du svak, feig og dømt til et ulykkelig liv i ensomhet.

3b9f712

 

En overlevelsesmaskin

Vel, kroppen din er slik den er av en grunn.

Les: Kvinnekroppen er fantastisk

Den reagerer på at du spiser mindre av en grunn. Den vil ha mat som smaker godt av en grunn. Den vil unngå for  mye smerte og for mye stress av en grunn.

Denne grunnen er uendelig mye viktigere enn at sommerkroppen står for tur eller at du må ta formbilder i garderoben etter trening. Kroppen din har to hovedmål: Overleve og reprodusere seg.

Dette er ikke for å ødelegge formen din eller sikre at du ikke får gainz – det er mekanismene bak at du lever her idag, og at forfedrene dine klarte å overleve så du kan kose deg på gymmet med en proteinshake og oppdatere instagram med dagens økt. Ha litt tiltro til den. Den vet hva den driver med – du vet hva du driver med om du ikke kommer i veien for deg selv. Jo mer unødvendig stress fremgangsmåten din skaper jo vanskeligere blir det å få resultater. Kroppen din er instrumentet du skal oppleve alt kjekt i livet ditt gjennom – har den det bra blir fort livet bedre.

Følelsen av perfeksjon

Du vil ikke se slik og slik ut – du vil føle deg bra.

Du vil ha gode følelser. Begrenser den kroppen du har i dag evnen til å leve et fullkomment liv? Har andre levd fantastisk gode liv selv om kroppene deres ikke kunne vært på undertøysreklamer? Er en veltrent kropp en garanti for å ha det bra?

ME_205_LoveYourself

Dersom du straffer deg selv kontinuerlig og tenker negativt om deg selv og det du gjør vil du ikke føle deg bra selv om du når de målene du setter deg. Når du har den kroppen du trodde du ønsket deg viser det seg at ikke den heller var perfekt – og livet blir en jakt etter et ideal som alltid er like langt unna.

Fra fiende ti alliert

Disse mekanismene må respekteres, ikke bekjempes.

De må forstås, ikke benektes. Dersom veien mot en kropp du kan trives i blir en evig kamp er det kun du som står igjen som taperen.

Det betyr ikke at du lukker øynene og lar være å gjøre noe om du er misfornøyd med tingenes tilstand – men at du går frem annerledes, og med en annen respekt og lydhørhet for deg selv. Endring kan oppleves vanskelig og hardt til tider, og du trenger at du er på lag med deg selv.

En organisme i kamp med seg selv er dømt til å feile.

Vær på lag med kroppen. Spill med dens regler, men spill så godt du kan. La endringene komme av et ønske om å ha det bedre med deg selv og gjøre bedre for deg selv, ikke straffe de trekkene ved deg selv du ikke liker. Du behøver ikke være 100% fornøyd og ikke ønske endring for å være glad i den kroppen du har og å gjøre det du kan for å trives i den samtidig som du gjør endringer.

Make love, not war 😉

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.