ArtiklerKostholdTrening

Kvinnekroppen er fantastisk

Vi har alle noe til felles, enten vi er menn eller kvinner. Vi er alle født av en kvinne.

 

En kvinne har båret oss i seg i ni måneder, og kroppen vår er laget av den maten mødrene våre har spist og fordøyd for oss.

Da vi  kom skrikende ut ut tok en kvinne oss i armene sine, kulden fra omverden forsvant og hun fortsatte å gi oss næring fra kroppen sin. Kvinner har mer fettvev enn menn, og en av grunnene er at kvinnekroppen skal bære frem og nære liv.

Kvinnekroppen er og gir liv

Les: Kroppen din, det vakreste som finnes

Det gjør meg derfor umåtelig trist at det er så mange som prøver å ha så lite av den som mulig.

Ja – vi har et problem med overvekt i dagens samfunn på grunn av overernæring og inaktivitet. På den andre siden av skalaen har vi et skjønnhetsideal som forherliger det å marginalisere hva en kvinne er og hva kvinnekroppen er.

Modeller og kjendiser blir hyllet for de tynne kroppene sine.

Etter de har født skal de ha vekk fettet så fort som mulig, og kan følgelig ikke gi næring til barnet sitt. Unge jenter sulter seg og trener hardt for å få vekk den minste antydning til fett, og blir aldri tynne nok. Hvorfor har det blitt slik at det å være tynn og slank er noe å trakte etter?

Mange jenter mister menstruasjonen i søken på den perfekte kroppen.

Kroppsfett er ikke en tømmingsplass som overskuddskalorier, det er et levende endokrint organ som samtaler med kroppen om hvordan ernæringsstatusen er. Dersom det blir for lite av det og for lite mat prioriterer kroppen overlevelse, og de kvinnelige kjønnshormonene går i dass. Dette påvirker fysiologien og psykologien svært negativt på mange måter.

Skinny har aldri vært bra

Fitspo-bildene, for anledningen byttet ut med thinspo fordi “Strong is the new Skinny” selv om mange av jentene vitterlig bare er tynne der de står i hotpants med en rosa manual signaliserer gjennom slanke, svette kropper at ett sted der fremme ligger det et godt liv og venter etter hard trening, fornektelse og selvdisiplin.

Du må bare ville nok. Du må bare tåle å ha det kjipt litt lenge nok, så blir livet ditt bra.

Styrke er det nye magre? Kom igjen. Å være mager har aldri vært fett.

Les: Kast badevekten og knus speilet.

Å spise sunt er flott- men sunnhet, helse og velvære er ekspansivt og inkluderende, ikke restriktivt og trangt.

Å være veltrent både ser bra ut og føles bra , men aldri glem at du er en kvinne. Aldri glem at det du klyper på siden av hoftene og skulle hatt mindre av eller det du skulle ønske var litt strammere på rumpen har en funksjon som er vakrere enn noe annet: Du skal skape og nære liv med kroppen din.

Det er ikke feil å ville endre fasong på kroppen, få litt mindre fett og bli sterkere, tvert imot. Bare gjør det på kroppens premisser. Den vet hva den driver med. Gi den det den trenger for å være det den er. Bli sterk, bli fit, bli sunn, bli lykkelig. Om søken etter styrke og lykke gjør deg svak er du på feil spor.

Det er noe jeg som mann aldri vil oppleve eller aldri helt ut vil forstå, men når jeg ser på datteren min og tenker at hun en gang kan komme til å se seg i speilet og tenke at hun ikke er god nok fordi bilder på internett og undertøysmodeller blir jeg trist.

Les: Jenteloven

Er de lykkelige, eller selger de en illusjon av lykke?

Forsvinner smilene når blitzregnet dør hen? Hvorfor har det blitt slik at skjønnhet og kroppsideal marginaliserer det dere faktisk er?

Jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget, annet enn å oppfordre dere til å sette mer pris på dere selv. Ikke som en person eller en personlighet med sterke og svake sider, men som noe av det vakreste og mest nødvendige som finnes for at liv skal kunne oppstå.

Vær stolt. I formene ligger det omsorg, skaperkraft og kjærlighet.

Gi litt av den til deg selv også.

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

23 Comments

    1. Takk, Melissa! Jeg er helt enig, å se min datter bli født hadde en viss ” dafuck skjer egentlig nå”-stemning over seg. Så slo det meg at uansett hva jeg oppnår kan jeg aldri skape et menneske. Mest glad for det, egentlig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.