ArtiklerIntervju

Livet i USA – Reisebrev fra Emilie


emilie_usa1
Det er en stund siden vi har hørt fra spreke Emilie Møller-Olsen. Etter en kjapp leteaksjon fikk vi fatt i dette fantastiske fitnesstalentet, og hun har sendt oss følgende flotte reisebrev:

Jeg befinner meg i USA. Nærmere bestemt Orlando, Florida. Hva gjør jeg her? Jeg studerer Personlig trener 1 med Active Education.

Studiet går over 14 uker, så jeg er nå godt over halveis.

Og hvordan er det? Rimelig bra vil jeg si. Trening er jo tross alt hobbyen min.

I dette studiet går vi igjennom utrolig mye forskjellig. Skoledagene varierer. Noen dager korte, mens andre er lange. Vi er innom mange ulike treningsformer som TRX, kroppsvekttrening, bootcamp. Samtidig som vi lærer og skal lære om foam rolling, spotting osv. Det er mye. Greia er å få et bredt spekter innenfor trening.

Å si at dette kurset er for de som ønsker ferie er feil. Første bolk var tung og hadde mye teori. Anatomi og fysiologi, med påfølgende eksamen etter bare knappe 3 uker.

Nå derimot, den andre delen er det mye praksis. Det er faktisk ca. Likt fordelt mellom teori og trening frem til ferien. La oss gi et eksempel. Denne uka: Det er dobbel trening en dag, ellers trening hver eneste dag utenom en. Og det er ikke akkurat pingletrening. Kroppsvekt og tabata til svetta siler. Du må være smart mht. Overbelastning, samtidig som man må være påpasselig på å få i seg nok mat og drikke. For her regner vi ikke med egentreninga.

emilie_usa2Jeg følger eget treningsopplegg fra Norge. Det eneste er at jeg har droppa kondisjonen. MEN det får vi uansett på skolen. Det er null stress. Vi har tilgang til et gigantisk treningssenter hvor jeg kan bl.a. Nevne 3 basketballbaner, kuldebad, bastue, badebasseng, en haug med cardioapparater, styrkedel, bootcamp rom m.m. RDV sportcomplex heter det. Det er konge! Eneste jeg er misfornøyd med er gulvet (såpeglatt) og de 8-kanta vektskivene.

Å være i Florida er en opplevelse i seg selv. Det er ufattelig mye å bruke pengene på. Og fristelsen er så mange. Jeg har allerede opplevd Disney World, og makan til gjennomført park skal man lete lenge etter. Miami har jeg vært innom og i ferieuka venter en uke på Cruise i Karibien. Livet er altså rimelig alright.

Men selvom det er sol, fritelser m.m så må man gå på skolen. Det er derfor vi er her. 80% pliktig oppmøte (null stress), og eksamen. Du må jo bare bestå, og du velger selv hvor mye du legger i det.

Alt blir hva man gjør det til!

Til slutt: At jeg lærer mye her er det ingen tvil om. Jeg koser meg på skolebenken! Jeg har ikke helt bestemt meg hvordan jeg vil bruke dette videre. Men tanken om å kunne gjøre dette 80/20 m/feks sykepleien virker fristende. Vi får se. Jeg gjør mitt beste for å lære og møter mange likesinnede personer. Jeg får en opplevelse for livet og blir mer kunnskapsrik på det jeg syntes er mest interessant for øyeblikket.

Takk for meg,

Emilie

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.