Trening

LMFAO: Sexy and I Know it – Effektiv PWO?

Mange hører på motiverende musikk før og under trening for å psyke seg opp. At det kan ha en effekt er veldokumentert, noe mange også erfarer.

lmfao-sexy

I studien “Psychological, psychophysical, and ergogenic effects of music in swimming” av Costas og kollegaer ble det undersøkt om to sanger, LMFAOs Sexy and I Know It og Howl av Florence and the Machine virket prestasjonfremmende på en rekke parametre som økt prestasjon, redusert RPE, høyere energieffektivitet og raskere svømmetider.

26 menn mellom 18-23 år ble gitt en vanntett MP3-spiller som inneholdt de to sangene,som begge har en rytme på 130 BPM. De svømte også uten musikk.

Økt motivasjon og bedret prestasjon

Da de hørte på musikken opplevde de høyere motivasjon. Effekten på prestasjonen var 2% – uavhengig av sangens grad av motivasjonsfaktorer.

Ifølge forskerne er det sangens rytme som er viktigst, 130 BPM og sangens innhold er mindre viktig.

Selv om det ikke var store forskjellen mellom sangenes effekt rapporterte flesteparten av deltagerne at de foretrakk Sexy and I Know it – ikke så rart med tanke på at de befant seg lettkledd i vannet med en speedo.

Det hadde vært artig å se samme studiedesign på styrketrening og med litt tyngre musikk – jeg vil tro en høyere BPM er flott om en skal opprettholde steg- eller svømmetaksfrekvens men at litt annen musikk vil kunne være bedre om det er maksimal kraftutvikling som står på programmet.

Les: Youtube, tidenes kosttilskudd?

Hvilken musikk blir du motivert av? Del og la andre nyte godt av bedre treninger og humør!
MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.