ArtiklerKosthold

Dette må du vite om Mager kesam

Visste du at kesam egentlig er ost? Greit, det er ikke samme typen ost månen er laget av, men den er laget ved ysting og er dermed hører kesam hjemme i “ostefamilien”. Det smaker kanskje heller litt som yoghurt, og mange bruker det som det eller istedenfor rømme.

Dette er ikke en utteømmende artikel om egenskapene kesam har. Ei heller er det ment å være et oppskrift-oppslagsverk. Dette er for deg som kanskje er ute etter å finne en måte å gjøre kostholdet ditt litt sunnere, og som er i stand til å tenke selv, lese mellom linjene og generelt få produktet inn i spiseplanen din.

Ok, da begynner vi: Er du en av de som gjerne skulle byttet ut sukkerholdig yoghurt, eller enda mer usunnere dessertvarianter med noe svært mye sunnere? Fortvil ikke! Mager kesam fikser brasen. Det krever ekstremt lite tid på kjøkkenet, ei heller trenger du å ha kokkekunnskaper ala Gordon Ramsay eller Jamie Oliver.

Supersunt oppskriftsforslag

Dette trenger du:

0,5 boks Mager Kesam
1-2 ts Fun Light (eller annen sukkerfri saft)
Bær, nøtter eller frukt til topping.

Hell en skvett sukkerfri saft i mager kesamen, bland godt. I tillegg til at dette vil gi kesamen en friskere smak vil den også bli mindre tørr og derfor lettere å spise. Tilsett noe sunt, som friske bær og frukt og litt usaltede nøtter oppå. Kjempe godt! Kjempe sunt!

0,5 boks mager kesam inneholder:
111 kcal
18 g proteiner
1.5 g fett
6.5 g karbohydrat
0 g tilsatt sukker

Tilsetter du frukt og bær blir det noe mer karbohydrat (fruktsukker mest) og med nøtter får du i tillegg sunne fettsyrer. I stedetfor Fun Light kan du også tilsette proteinpulveret Myoprotein og leke litt med smaksessenser eller søtningsprodukter med stevia fra Funksjonell mat som de du finner her. Nydelig det også.

Prøv deg frem til du finner dine favoritter. Ditt sunne jeg vil takke deg!

Anne Marie
Anne Marie er konkurrerende styrkeløfter, studerer ernæringsfyisologi og driver siden www.eatpowerfood.com.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.