Intervju

Martin Heede, jentekasteren

Martin Heede er kjent for noen av dere allerede – sjansen er til stede for en kar som har runnet facebook og må ha to profiler for å kunne bli venner med alle han trenger å ha kontakt med.

Han gjør det svært bra i alt han foretar seg virker det som, og viser at å plukke opp jenter kan gjøres både i dress, baris og uniform.

Du drar kanskje kjensel på ham, og synes det var noe kjent uten at du helt klarer å plassere hvor du har sett kjekkasen før.

På Instagram-kontoen hans beskriver han seg som ‘Model, Cheerleader, Actor , Martial Artist’.

-Du driver med litt av hvert – hvem er Martin Heede og hva gjør han? Og, Martin..Cheerleader? Ikke rart du må være god og sloss når du besmykker deg med den tittelen.

-Jeg er Martin Heede, og gjør så mye forskjellige at selv andre personer blir slitne.  Hverdagen min går stort sett i ett. Det er jobben min fra 7-15. Og det er som Rørlegger. Før jeg enten drar hjem, kaster i meg mat, eller drar direkte til Hallen.  Trener stort sett cheerleading hver dag, og vi holder til i Lørenskog.  Hallen vår er vel på nærmere 1700 kvm, og kun bygd for cheerleading/turn.

God til og sloss har jeg vel vært siden jeg var liten, hehe. Min bror har drevet med kampsport i alle år, så har vel sloss med han siden jeg var 2 ?
Og etter at jeg begynte med turn/cheerleading har jeg jo fått enda bedre kroppskontroll, kondisjon, mykhet og ikke minst styrke.

-Hvordan reagerer folk når du sier du driver med cheerleading? Hva er de vanligste vitsene?

-Folk reagerer litt forskjellig, som du sier så har jeg jo litt over gjennomsnittlig antall venner på facebook, så regner med at de fleste har fått det med seg, men i tillegg har cheerleading blitt så utrolig stort i i Norge, Europa og ikke minst i verden, så er jo mange som vet hva det er.

Men for en del som ikke vet hva det er, så spør de jo om jeg driver med dusker, roper og heier på folk osv, hehe. Eller om jeg kun er der for jentenes del…

-Må umiddelbart si det virker noe tiltalende å kaste rundt på spretne jenter ja! Hakket over å bli slått på av menn i pysj..

-Kan vel si det så enkelt at cheerleading er en ekstremsport. Ta en stor mann fra Elixia og spør om han kan bruke de musklene sine til å holde en dame på en strak hånd over hodet.. Etterpå kan jeg jo bare le av han også løfte litt for å vise hvor «enkelt» noe er hvis man kan det.

I både cheerleading og karate må du være sterk, ha god kroppsbeherskelse og være utholdende.

I klubben så har vi blitt som en stor familie. Og det er klart det er koselig å være rundt jenter med godt trente kropper, men det er bare en del av idretten. Vi har kun fokus på trening når vi trener. Ikke noe annet. Du løfter og slenger rundt på et liv. Og hun er ditt ansvar. Men etter treninger ligger alle rundt på gulvet og får massasje eller klemmer og koser eller noe. One Big Family.

-Vet ikke hva som er mest imponerende – at dere klarer å støtte en jente på en arm over hodet eller at hun tør og klarer å stå der oppe! Ser for meg mange morsomme youtubevideoer om folk prøver på det dere driver med selv..

Hvordan trener du til å slenge jenter i luften og gi menn juling på matten? Hvordan ser en typisk treningsuke ut?

 

-En typisk trenings uke er mandag til søndag.  Jobb-Spise og cheerleading. På cheertrening med laget trener vi på det vi skal ha i rutinen til konkurranser, og det består av : Turn, løft, kast og pyramider.

I partnerstunt-treningene utenom trener vi kun på partnerstunt. Det er der en gutt løfter en jente. Opp og ned, sidelengs og baklengs i flere timer.

Trener ikke så mye kampsport lenger, men hender. Har drevet med karate i 11 år så det går vel litt av seg selv.

-Du holder en svært god form året rundt, i motsetning til det som er praksis for mange fysikkatleter som har større svingninger gjennom året, og har en ‘offseason og en ‘onseason’-form, selv om det blir mer og mer vanlig å prøve å holde en så god form som mulig for å slippe en unødig lang diett.

Hvilke trenings og kostholdsfilosofier har du?

-Jeg har en veldig enkel en, som går på det at, så lenge jeg trener mye, og får i meg nok mat, så går det veldig bra.  Har ikke en helt normal kropp i følge folk. Ligger på 4.0 i Fett% per dags dato, uten noe spesielt kosthold. Kun cheerleading.

-Du har vunnet kongepokal i karate i 2010 og vi må gratulere deg med å nettopp ha blitt tatt ut til landslaget i cheerleading.

Hvilke ambisjoner har du med karaten og cheerleadingen?

-Skal bli best i Norge først. Laget mitt er  NRC Tigers, som vant Eiker Open. NM er på Lillestrøm varemesse i Mars. Landslaget deltar bare i VM en gang i året. Det er i Orlando i april, 10000 deltagere. Helt sinnsykt.

Det er en konkurranse som går over en eller to dager.Da har man en rutine der det dømmes utifra forskjellige ting, turn, stunts osv. Vi konkurrerer i tre grener, Coed, blandede lag, All girl, kun jentelag og Partner, gutt og jente.

Helt ærlig, så er jeg ganske ferdig med karate. Deltar på Stevner max 2 ganger i året kanskje. Jeg har Wado VM i Japan i 2014 som et lite mål, ellers er jeg bare trener for barn. Og drar innom og banker de andre gutta i blant, hehe.

-Såpass mye som du trener og så aktiv som du er ellers, er det noen spesielle tilskudd du bruker?

-Jeg har jo et skap med MyRevolutio- produkter, men er litt for dårlig til å ta det.Har BCAA, glutamin, kreatin, ZMA og proteinpulver.  Det er det jeg bruker i shaken, som jeg må bli flinkere til å ta.

-Vi har hørt rykter om at du har snust på å stille i fitness etterhvert – det virker som du liker å prøve mye nytt og utfordre deg selv.
Lykke til med alt du gjør, det skal bli spennende å se hva mer som kommer fra deg!

-Tusen takk, jeg skal gjøre mitt beste i alt jeg driver med, og gjøre meg selv stolt, verden rundt stolt og dere stolt.

Har snust litt, Blitt meldt inn i Toppform av en venninne, Catharina Wahl (2.plass i Nordisk)  Og hører det er formsjekk 1. feb. Jeg skal i hvertfall begynne å trene litt vekter, noe jeg faktisk nesten aldri har gjort, så får vi se. Har et NM i cheerleading i Mars, og VM i Orlando i April. Så tiden er knapp, men vi får se.

Med litt mer kjøtt på kroppen er nok ikke scenen så veldig langt unna! kanskje om du tar den shaken du snakket om litt oftere?

-Til slutt, hvorfor valgte du MyRevolution som sponsor?

-På grunn av kvaliteten – det er sunt, best og norsk. Jeg har fulgt MyRevolution lenge, og da jeg fikk tilbudet om samarbeid takket jeg ja!

Vi takker for tiden og ønsker lykke til med alt som kan kastes og slås fremover! Stay tuned – dette er nok ikke det siste dere ser av Martin. Følg ham på instagram.

Hjemmesiden til NRC Tigers finner dere her.

 

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.