Trening

Lurer folk seg selv på trening?

Dårlig planlegging og manglende evne eller vilje til å presse seg, er årsaken til folks manglende framgang på gymmet.

Lurer seg selv på trening?

De fundamentale prinsippene som må ivaretas er:

  1. Progresjon – øk vektene regelmessig og jeg anbefaler auto-regulering sånn at vektene øker i takt med din egen formkurve og utvikling, ikke en forhåndsbestemt kurve.
  2. Treningsmengde – du må la vektene virke lenge nok på muskelen via sett og repetisjoner – også dette via auto-regulering, og ved å variere repsområder på en strukturert måte vil du sørge for at ingen kvaliteter undertrenes og danner flaskehalser i utviklingen din. Du må både ha lavreps og tunge vekter for det mekaniske draget i muskelen og for å stimulere nervesystemet – og du må ha høyere reps for metabolske faktorer som øker drivstofftilførselen til musklene.
  3. Frekvens – en muskel har en tilpasningskurve som primært varer i kun 2-3 døgn, og den er da klar til å trenes igjen. Programmer der muskelen trenes bare en gang i uka vil ikke gi optimal framgang.
  4. Press deg ut av din komfortsone hvis du vil ha framgang, for de aller fleste er det sånn at når du blir sliten og vil sette vekta fra deg – så kan du banne på at du hadde klart minst en reps til hvis jeg hadde sagt at du får 10.000kr!

Følg et strukturert program som for eksempel Myo-reps eller 5×5 – og skriv treningsdagbok med oversikt på øvelser, kilo, sett og repetisjoner for hver øvelse.

Når det gjelder kostholdet – spis proteinrik mat i forbindelse med trening – for eksempel frukt og proteinpulver, og ikke tro at du har forbrent så mye kalorier at du kan “belønne” deg selv med cola og burger eller godteri. Studier viser at folk overvurderer hvor mye kalorier de har forbrent 3-4 ganger!

Dette er godt hjulpet av kardiomaskiner og pulsklokker med store feilmarginer. Du kan trene hardt og følge et perfekt program, men da må du også spise riktig – se på det som en forsterker av treningseffekten, med en synergistisk effekt som kan illustreres med regnestykket 1 + 1 = 3

Selv om maskinøvelser kan være tryggere og enklere for et treningssenter å overlate deg til, så er det baseløft som knebøy, markløft, dips/benkpress, roing og chins/nedtrekk som gir deg hurtigste resultater og funksjonell styrke som du også kan bruke i hverdagen.

Og jentene som er redde for tunge vekter og proteinshake fordi de tror de blir for muskuløse – 16-årige gutter med kroppen full av testosteron som trykker i seg alt de kan av mat og kosttilskudd og trener benkpress i timesvis bruker fremdeles mange år på å bygge opp kroppen sin – hva får deg til å tro at du som sikkert går på evig diett og langt fra har det hormonelle miljøet i kroppen din til å bygge muskler, kan risikere det samme? Les denne artikkelen… og kom deg bort i knebøy-racket!

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.