ArtiklerForskningKosthold

Holder mørk sjokolade deg frisk?

Et team av forskere fra Louisiana State University har kommet frem til at tarmbakterier er like glade i sjokolade som smaksløkene dine er. Teamet, sponset av Louisiana State College of Agriculture og Louisiana AgCenter Undergraduate Research Grant, fant ut at vi mennesker har tarmbakterier som kan bryte ned deler av sjokoladen som magen ikke fordøyer. Dette samtidig som kakaofibrer gjærer. Summa sumarum skaper dette tilsynelatende en kraftig anti-inflamatorisk effekt. Forskerne tror dette støtter hjertet og arteriene (pulsårene).

To typer mikrober i tarmen

Maria Moore fra Louisiana State University hevder å ha funnet to typer mikrober (bitte små organismer du ikke kan se med det blotte øye) i tarmen. De “gode” mikrobene ser ut til å virkelig kose seg når mørk sjokolade inntas. De vokser og fermenterer den; og dermed skapes den anti-inflamatoriske effekten. Til sammenlikning: De “dårlige” mikrobene, som f.eks E.coli, skaper heller en inflamatorisk effekt. Noe som absolutt ikke er positivt!

Liten sjokolade kan produsere stor helse

Kakaoens kjemiske bestanddeler brytes dårlig ned i magen. Det nye her er at tarmbakteriene spiller en så stor rolle i følge Dr. John Finley som ledet forskerteamet. Fibret fermenterer og store polyfenoliske polymer metaboliseres til minde molekyler som opptas enklere. Resultatet av dette kan være mindre inflamasjon i cardiovaskluært vev. Dette igjen kan bety mindre sjanse for slag.

Mer på gang

Disse vitenskapelige funn ble presentert på American Chemical Society’s årsmøte. Det forventes at kliniske undersøkelser som baserer seg på disse funn settes i verk snart. I mellomtiden så kan vi kose oss med sjokoladen.

Mer om sjokolade

Du bør også lese disse artiklene vi har publisert om sjokolade tidligere. Blant annet så er det ting som tyder på at sjokolade kan påvirke dine kognitive ferdigheter. Les: Sjokolade kan gi deg nobelprisSjokolade er også forsket på som en prestasjonsfremmer. Du kan lese mer om dette i artikelen; Sjokolade som prestasjonsfremmer.

Mørk sjokolade i nettbutikken

Om du ønsker en kvalitativt sterk og prisgunstig mørk sjokolade så anbefaler vi at du tar en titt i nettbutikken vår. Vi har en fin variant som  ikke er tilsatt ekstra sukker. Du finner den her: Deilig mørk sjokolade.

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.