Kosttilskudd

MyoProtein – det eksklusive proteinpulveret

Proteinpulver er en rimelig måte å få i seg proteiner av høy kvalitet med en god aminosyreprofil for muskelvekst og vedlikehold av fettfri masse på diett. [1  1.1]

MyoProtein_MoccaChocolate

Proteinpulver har kommet langt siden de klumpete og sure konsentratene som dominerte markedet tidligere med proteininnhold nede i 40-50% og mye fett og karbohydrater. Det blir også vanligere og vanligere å ikke bare bruke proteinpulver i en shake før/etter trening, og etterhvert som smaken har blitt bedre og en har fått renere pulver har det blitt mer anvendelig til baking og annen matlaging.

Fordeler ved et tilstrekkelig proteininntak

Dersom du skal bygge muskler og styrke er proteiner viktig, men de er kanskje enda viktigere om du er på diett, skal slanke deg og er i kaloriunderskudd.

Da forhindrer et tilstrekkelig proteininntak at du mister fettfri masse, derunder muskelmassen du har brukt mange timer på gymmet og kjøkkenet for å bygge.

Spiser du for lite proteiner kan du også få mindre metthetsfølelse enn om du øker inntaket noe.

Praktisk og velsmakende alternativ

Proteinpulver er ikke nødvendig om du dekker behovet fra andre kilder som fisk, egg, meieriprodukter eller til og med gode vegetabilske kilder til proteiner og aminosyrer.

12647522_10209007118283210_8821800988321627689_n

MyoProtein lages av en blanding av rent melkeproteinisolat som har 80% kasein og 20% myse, og et myseisolat. Dette gir marginalt med karbohydrater og fett, maksimalt med proteiner og blandbarhet.

Næringsinnhold
Næringsinnhold pr 100g pr dosering 40g
Energi 1572kJ/374kcal 629kJ/150kcal
Protein 87,6g 35,0g
Fett 1,3g 0,5g
Karbohydrat 2,1g 0,8g

Styrken til et godt proteinpulver ligger i at den er av høy kvalitet og velsmakende.

Det gir et lett tilgjengelig alternativ til de andre kildene som trenger minimalt med tilberedningstid og ikke minst : Varmebehandling. Mange som er opptatt av trening og kosthold spiser langt mer varmebehandlede animalske produkter enn vanlig, noe som ikke nødvendigvis er heldig.

MyoProtein er en blanding av melkeproteinisolat og myseisolat. Dette gjør at forholdet mellom raskt absorberbart myse og tregere kasein blir 50/50. I tillegg får pulveret en rekke interessante egenskaper. Mysen blir brutt ned og tatt raskere opp, og gir en raskere økning i blodet av aminosyrer. Kaseinet former en gel i magen, og blir saktere brutt ned noe som gir en jevn strøm av aminosyrer ut i blodet over lengre tid. Dette gjør at oksidasjonen av dem skjer tregere, og kan være med på å holde deg mett lengre.

12407469_338195896304327_1395131475_n

Om en for eksempel skal bake eller lage proteinfluff trenger en kasein på grunn av at den binder luft og væske til seg, og gjør ting fyldig og deilig sammenlignet med mysen som klumper seg mer.

Det gjør at om du velger MyoProtein trenger du bare ett proteinpulver. Smaken er også suverent god, og de fleste som smaker den sier de ikke kan forstå de noengang har drukket noe annet. Smaker like godt i vann som i melk, og kan brukes i smoothies , protein-is eller proteinkaffe. Mange må prøve flere typer proteinpulver og har bøtter hjemme som det bare er tatt et par måleskjeer av -prøver du MyoProtein er det fare for at du ikke føler behovet for å prøve noe annet.

Mer enn bare proteiner

Det er mye vi ikke har full oversikt over når det gjelder kosthold og ernæring.

Et produkt som MyoProtein som bruker kald ultrafiltrasjon og bevarer subfraksjonene i proteinkompleksene og peptidene som finnes i melkeproteiner gjør at du får peptider (aminosyrekjeder) som kan være virksomme ut over det de individuelle aminosyrene gjør.

Untitled-3

Noen bestanddeler i melkeproteiner kan virke hypotensive, altså senke blodtrykket. [2] Subfraksjonene i myse og kasein studeres for de potensielle helse-effektene disse kan ha, og her tror jeg det vil komme mye spennende fremover. [3 , 4] Effekten på matinntak og blodsukker etter et måltid har også vært studert, og her har en funnet positiv effekt. [5] De bioaktive subfraksjonene studeres i forhold til anti-karcinogen virkning, vektkontroll, diabetes og en rekke andre mulige helse-effekter. [5 ,6] Disse stoffene vil du også finne i melk, men for de som vil unngå laktosen i melken, ha noe som er lettere å ta med seg eller smaker sjokolade, jordbær og snickers uten å ha sukker eller fett i seg er MyoProtein et godt alternativ.

12960118_1673663602896407_1214595796_n

Kasein har også positiv effekt på kalsium-opptak, og kan således bidra positivt til benhelse sammen med vitamin D. Melkeproteiner er rike på forgrenede aminosyrer, BCAA som stimulerer proteinsyntese og hemmer proteinnedbrytning. Taurinet kan også virke beskyttende på endotel, cellene som utgjør innsiden av blodårene. [7] Kalsiumet kan ha positiv effekt på vektkontroll også.

Smak det!

Dersom du er på utkikk etter et proteinpulver som smaker godt,  er like godt med vann som med melk, kan brukes til baking, proteinfluff og annen mat velger du MyoProtein!

Om du bare ønsker å smake på MyoProtein, så kan du kjøpe en smaksprøve til 19kr på denne linken: MyoProtein – Smaksprøve.

PS! På Oppskrift-siden vår har vi mange gode oppskrifter med MyoProtein.

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

1 kommentar

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.