Trening

3 tips for å fortsette fremgangen

Denne artikkelen er skrevet av JC Deen og oversatt med tillatelse av MyRevolution. Originalen finner du her.

Hvis det var lett å få fremgang og transformasjon ville alle fått det til. Hvofor gjør de det ikke? Fordi de går i vanlige feller langs veien. Her er ditt veikart for å unngå de tre største!

Nyttårsforsettene dine i år var enkle. Etter at du ble inspirert av å lese om andres inspirerende og ekstreme forandringer bestemte du deg for at nå var det din tur. Du brukte dagevis på å finne det perfekte treningsprogrammet, lagde en liste over alt du ikke kunne spise ( og for en liste!) , fortalte alle du kjenner om planene dine og lå oppe natt etter natt og dillet med detaljene på fintess-appen din.

Spol frem to måneder – og det etter-bildet er ikke like levende for deg lengre. Speilbildet tilsier du såvidt har forandret deg. Du begynte hardt, men falt så tilbake til gamle vaner, kom deg på trening mindre enn planlagt og brant ut. Nå begynner du å mistenke – igjen- at en ekstremforvandling ikke er mulig for deg.

Les: Fit og Spretten i 2013

Hvorfor når vi ikke de målene vi ønsker mest å nå?

Det finnes ikke noe enkelt svar, siden vi alle er forskjellige med tanke på våre drivkrefter og individuelle psykologiske utforming. Det er imidlertid fellesnevnere, som å sette seg mål som er for store og drastiske for tidsrammen, eller å ha en alt-eller-ingenting-mentalitet.

Jeg vil foreslå et alternativt perspektiv som drastisk kan påvirke resultatene dine over det som gjenstår av tid å få til en ekstremforvandling i år – og det er mer enn nok tid igjen, forresten.

Min tre-punkts plan vil ikke gi deg en magisk formel for hvor mange serier og repetisjoner du skal ta eller hvilken makrosammensetning du skal bruke for å smelte vekk ditt gamle jeg, men om den brukes riktig vil denn påvirke resultatene dine drastisk og få deg i posisjon til å nå nye mål når nyttårsforettene skal settes i Januar.

 

Regel 1 – realistisk målsetting

Når folk setter seg mål sikter de mot stjernene.

Det er flott, jeg oppmuntrer klientene mine til å sikte høyt. Hvis du blir inspirert av andres ekstreme forvandling kan det å være målbevisst og fokusere på hvor du vil være viktig for å holde motivasjonen oppe gjennom det lange, monotone arbeidet en ekstremforvandling innebærer.

Jeg vil imidlertid gi råd om å være realistisk angående hva du faktisk vil ha. Hvis du har 25 kg å gå ned for å nå målvekten kan du ikke forvente å komme dit på 3-4 måneer. Det betyr ikke at det er umulig – det motsatte er tilfelle, det er veldig mulig – men å bli besatt av et stort, rundt tall er kanskje ikke den beste fremgangsmåten.

Les: Kast Badevekten og Knus Speilet

Dersom din gamle vekt fremdeles ser opp på deg fra badevekten er det på tide å dele målet opp i mer realistiske delmål. Tror du at du kan klare å gå ned 0.5 til 1 kg i uken de neste månedene? Det tør jeg vedde på du kan. Når du når dette målet et par ganger vil du finne en rytme i programmet og det baller på seg, eller av seg om du vil raskere enn du tror.

Nå du har gått ned de første 5-7 kgene er det typisk at nedgangen går litt saktere.

Det er en naturlig prosess, siden du nå veier mindre og følgelig bruker mindre energi. For å være realistisk kan du forvente  en tregere nedgang jo nærmere målet du kommer. 0.5 kg i uken er et realistisk mål å ta utgangspunkt i, og alt over det er bare fett ( ikke bokstvelig talt). Å forstå hvordan denne prosessen fungerer gir deg en ide om hva du kan forvente, og hvordan du holder holdet klart når du navigerer deg mot målet.

“Ja, men jeg vil ha det nå” sier du kanskje. Jeg skjønner det.

Jeg ser også at helsen din på sikt og velvære er vel verdt investeringen. Dersom du, ved enten selvbedrag og farmakologisk tukling klarer å våkne opp tynn på magisk vis en dag er det mye mer sannsynlig at du våkner opp feit like etterpå. Det vil du ikke, så forbered deg på en reise.

Regel 2 – Glem Rigid Måltidsplanlegging

Hvis du ser på ekstreme forvandlinger vil du se kosthold nevnt som den vanskeligste faktoren å mestre.

Det er ikke fordi de ikke vet hva de skal spise, eller når de skal spise. Det er fordi det tokk lang tid for dem å forstå hvordan de skal endre kostholdet uten å bryte med grunnprinsippene.

Om du ikke er en idrettsutøver som må veie inn på en viss vekt er det ikke krise om du skipper et måltid her og der, og det er ei heller slutten på resultatene dine over tid.

Fokuser på vaner du kan etablere og holde livet ut. Ingen har noengang blitt feit av å nyte 2-3 måltider i uken som ikke stod på måltidsplanen ; de gjorde det når de 2-3 måltidene per uke ble 2-3 måltider pr dag. Lærdommen her er: Gjør sprekken kontrollert.

Les: Mat og Kalorier – Hvor mye trenger du?

Så lenge du holder deg aktiv og er bevisst på dine daglige matvalg har du tankesettet det kreves for å nå målet. Å ganske enkelt bli bevisst at mat er et valg er en enorm forbedring i forhold til folk flest sitt tankesett.

Ikke se på bevissthet som å konstant ha dårlig samvittighhet for valgene du tar. Når du tar i betraktning hvor lang tid det tar å forvandle en kropp garanterer jeg deg at uventede omstendigheter vil sette ben på i din kostholdsmessige fremgang.

Ofte vil disse omstendighetene ta form av venner og familie. Tilsier dette de er fienden? Ikke dersom du vil nyte livet ditt, eller har ekte mennesker ( i motsetning til profilbilder på internett) rundt deg som roser fremgangen din.

Nøkkelen er å se annerledes på saken. Innse at det å nyte god mat i godt selskap er bra for deg psykologisk. Det er næring til velværet ditt, og velvære er til slutt det som vil få deg til den nye kroppen.

Les: Kampen Mot Tilværelsen

Dersom du vet du skal i et bursdagsselskap på lørdags kveld, gjør ditt beste for å holde dietten frem til den dagen, og så gir du deg friheten til å nyte god mat i moderasjon. Det stemmer: Nyt det. Det er bare ett måltid og en dag. Imorgen er en ny dag med nye valg. Repeter de to setningene så ofte som mulig.

Regel 3 – Lær deg å starte på ny

Hvis du er som jeg er trening og kosthold viktig for deg.

Jeg planlegger mye av dagen min rundt mat og trening. Det betyr imidlertid ikke at planene mine ikke går i dass innimellom. du kommer til å bli syk eller skadet, og du vil måtte ta fri fra treningen.

Uker og måneder vil komme da du reiser så ofe at du såvidt kan ofre kostholdet en tanke og ikke kan trene planlagt. Vet du hva? Det er helt OK. Lær deg å starte på ny.

Hva betyr dette i praksis? Ligger du bare der i sengen mens du prøver å overbevise deg selv om at alt ikke er tapt?

Ikke gjør det. innse at å mestre utfordringer øker en skjult evne som karakteriserer fysisk velfungerende: Finn en måte å fortsette på. Vond skulder? Tren beina og lungene. Så hard DOMS i leggene at du såvidt kan gå? Ta kroppshevinger. Fått plantar fasciitt? Du kan alltis gjøre kjernetrening.

Selv om du ikke får til tre treninger etter hverandre i perioder, ikke plag deg selv med det.

Lukk øynene, pust og slapp av. Tenk på livet ditt som en pil som alltid peker fremover. Kom deg inn i sporet neste dag. En eller to dager utenfor programmet behøver ikke tilsi du skal gi faen og droppe hele opplegget.

Livet er usikkert, noe som betyr at trening og kosthold også vil være det.

Det behøver ikke påvirke deg negativt. Dersom du finner deg selv i et mønster som du ikke ønsker, stopp og start på ny. Ikke kast bort tid på å være sint eller skuffet over deg selv. Bare fortsett.

Du kan alltids fortsette.

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.