Artikler

Nasjonalt utstyrsfritt stevne i styrkeløft

Oslo Styrkeløftklubb tok virkelig på seg en stor jobb da de valgte å arrangere det første nasjonale utstyrsfrie styrkeløftstevnet noen sinne. Hele 189 utøvere meldte seg på til det som blir et stevne som vil vare i tre fulle dager. Det hele begynner fredag 28 klokken 1300. Programmet finner du her.

Oslo Styrkeløftklubb stod før jul i fare for å stå uten lokaler ved årsskiftet da de brått ble kastet ut av lokalene dine. Helt i siste liten fikk de plass i kjelleren i et gammelt industribygg rett over gaten for Bjølsenhallen, hvor de hadde holdt til de siste 6 årene.

En av måtene klubben feirer de nye lokalene er ved å arrangere dette stevnet som det har blitt stor snakk om i treningsmiljøene. Et nasjonalt styrkeløftstevne uten støtteutstyr er noe mange ønsket å delta på, det fikk arrangørklubben se når påmeldingen var i gang. Forventningen om at stevnet ville bli stort var der, men så stort overrasket mange.

Knebøy-André-Midtby_Foto-Syver-Svensrud-NY-582x388

Litt om nivået

Nivåforskjellene blir nok veldig tydelige. Dette siden styrkeløft er i en kraftig vekstperiode. Mange av de fremadstormende velger å bli med på sine første stevner nå i vår. Fordi Nasjonalt utstyrsfritt stevne i styrkeløft (NUF) er uten kvalifiseringskrav og uten utstyr er det veldig mange som velger å gjøre dette til sitt første stevne.

Januar i år ble standardkrav for utstyrsfrie norgesrekorder offentliggjort av Norges Styrkeløftforbund (NSF), dette ble også motivasjon for mange til å delta. En del løftere sverger til utstyrsfritt, og dette bør øke motivasjonen for denne konkurranseformen ytterligere.

Det er ikke bare nye utøvere som tar turen til Oslo for å konkurrere, også noen landslagsutøvere stiller opp. Marte Elverum og Linda Kristensen meldte seg på i åpen klasse -72 kg. Linda måtte melde avbud på grunn av skade, men Marte med sine 440,5 kg sammenlagt tar turen for å konkurrere. Martin Borgland Rønning (åpen klasse +120 kg) løftet før jul 880 kg sammenlagt uten store problemer. Martin Borgland Rønning sliter med strekk i brystet, men håper å kunne løfte til helgen.

Flest utøvere fra OSK

Etter å ha flyttet inn i nye lokaler på Bjølsen i Oslo har det startet rundt 25 nye utøvere i Oslo Styrkeløftklubb, mange av disse satt på kanten og ventet på nytt om nye lokaler mens andre hørte om det utstyrsfrie stevnet som skulle arrangeres. Hele 37 utøvere meldte seg på stevnet fra klubben som hadde rundt 75 konkurrerende utøvere i 2013.

OSK er en ungdommelig klubb med flest unge som har flyttet til Oslo for å studere. Det å arrangere et stevne er en krevende jobb, men klubbens unge medlemmer tar dette på strak arm og håndterer de utfordringer som måtte dukke opp underveis.

Målet med stevnet er selvsagt å skape medieblest, rekruttering til styrkeløft og til klubben, samt å tjene penger for å få en enda bedre klubb. OSK ønsker å bli den beste styrkeløftklubben å være medlem i, både økonomisk og med tanke på kompetansenivå. Klubben er opptatt av god teknikk, kompetente medlemmer og trenere, men også et godt miljø.

Du finner Oslo Styrkeløftklubb her.

osk-jenter
Blide jenter fra OSK

Samarbeid skaper samhold

Så hvorfor tok OSK på seg denne store oppgaven? Finansielle grunner var det i allefall ikke. Det hele koker ned til at å arrangere stevner skaper engasjement og fremmer samarbeide. OSK har hele ni landslagutøvere, flere utøvere på regionslag og NM-nivå, samt mange nybegynnere. Å kunne samarbeide om arrangement og løfting, uansett nivå, skaper et samhold på tvers av kunnskap og konkurranseerfaring. Dette er noe OSK allerede har, men nye utfordringer skaper nye vennskap, selv i allerede gode bekjentskap.

Kanskje styrkeløft er noe for deg

Dersom du kunne tenke deg å titte på stevnet, så kan du ta turen til Bjølsen i Oslo. Det går av stablen i den gamle industrihallen i Bergensgata 41/43. Du kan også følge stevnet online i real time her.

Anbefalt lesning: Styrkeløftklubb – et alternativ til gymmet?

Leave a Response

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.