ØvelserRygg

Omvendt roing i Redcord

Denne øvelsen brukes også som styrketest for jenter i militæret og på politihøgskolen. For å gjøre øvelsen litt lettere og sikre at du trener de riktige musklene, skal du stå på gulvet og lene deg på skrå bakover. Den vanskeligste versjonen innebærer at du legger beina på en benk eller stol og henger horisontalt like over gulvet, så en enkel måte å øke utfordringen i denne øvelsen er å gå lengre forover på gulvet sånn at kroppen henger mer bakover.

Jeg liker å bruke de såkalte Redcord tauene, også kalt Terapimaster og TRX. Det gjør at du får en mer naturlig bevegelse der skuldrene får bevege seg fritt. I starten av øvelsen skal du slippe deg helt bakover sånn at skuldrene dras forover.

Tenk deg nå at noen holder fingrene på ryggraden din midt mellom skulderbladene, og at du skal klemme dem fast — så klem skulderbladene skikkelig ned og bak, og trekk deg opp helt til albuene er bak kroppen og du kjenner det knyter seg i både nakke og midtre del av ryggen. Senk deg sakte ned, og pass på at du slipper skuldrene skikkelig forover igjen.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.