Oppskrifter

Proteinmuffins med vaniljefyll


Tiwas sin versjon av bruningene til Thomas Rossland med en liten vri og bastardisering av oppskriften av Asle som tar alt ansvar dersom resultatene fraviker fra Tiwas og Thomas sine versjoner.

Å bake med myseprotein, og spesielt denaturert myseprotein går ikke særlig bra. Kasein eller melkeproteinisolat/kasein ala MyoProtein går veldig bra siden egenskapene til kaseinet gjør at pulveret blander seg godt ut i røre og trekker til seg væske i degen istedenfor å bli liggende som klumper.

Grunnen til at kasein har et tregere opptak enn myse er at det blir til en gel når det denatureres i magesekken. Nok unødvendig informasjon fra meg, mer enkel og god oppskrift!

Oppskrift

1 måleskje kaseinpulver/ MyoProtein med valgfri smak. Kasein/melkeproteinisolat er å foretrekke, myse har ikke samme egenskaper og blir ikke like fast.
Under er sjokolade med vaniljefyll.Men det kan stappes mye spennende inn i deigen som bær, frukt og mørk sjokolade.. Kun fantasien setter grenser.
3 teskjeer kokosmel eller raspet kokos kjørt i kjøkkenmaskin
3 teskjeer bakekakao
3 ts sukrin+
0.5 ts bakepulver
1 egg

Bland i nok vann til at deigen får en fast konsistens. Den skal ikke være klissete og myk.

Fyll:

1 scoop proteinpulver med ønsket smat, 3 ts kokosmel, 0,1 ts bakepulver og litt vann eller melk.

Fyllet er proteinpulver, vaniljekasein, melk og litt bakepulver. For et fastere fyll kan det blandes kokosolje/kokosmelk istedenfor melk. Settes de i kjøleskapet da får de en deilig litt hard konsistens som kan minne om fromage. Ha deigen i muffinsformer, fyll med fyll og legg et lokk av deigen over før de går i jernet/ovnen.  Både smaksløkene og formen vil sette pris på denne oppskriften.

En enda enklere versjon kan du lage med kakemiks.

Har du prøvd oppskriften eller lignende oppskrifter?

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

3 Comments

  1. Kommer an på hvor mye du vil ha. Jeg pleier bare å spe på til jeg får passe konsistens uten å måle egentlig. Skal spørre Tiwas om han er mer nøyaktig 🙂

  2. Heihei!

    For det første må jeg rette på oppskriften – det skal være sukrin+ og ikke sukrin. sukrin+ er mye søtere enn vanlig sukrin siden det er tilsatt stevia 😉

    For det andre lager jeg alltid to porsjoner av selve bunnen. Det gjør at jeg kan bruke et helt egg, i stedet for en eggehvite. Jeg ser hvorfor folk som skal konkurrere på toppnivå kanskje vil droppe plommen, men for min del vil jeg ha den! Da får jeg heller spare halvparten til neste dag om jeg ikke kan spise dem 😉

    For det tredje mangler det en veldig viktig ingrediens i sjokoladen – nemlig vann! Man bruker nok vann (eller melk eller hva det måtte være) til at deigen får samme konsistens som varme brownies. Med andre ord veldig fast og ikke flytende i det hele tatt. Man kan fint ta opp litt av deigen og lage små baller mellom fingrene uten at den renner eller faller fra hverandre.

    Når det gjelder fyllet, så bruker jeg like gjerne en scoop med pulver. Det kan godt hende jeg bare lager en halv scoop neste gang, men vi får se. Til en scoop pulver bruker jeg 3ts kokosmel og 0,1ts bakepulver. Av melk har jeg oppi akkurat nok til at jeg klarer å kna deg sammen uten klumper. Det vil variere fra pulver til pulver, akkurat slik mengden vann i grunnoppskriften (her kan man sikkert også bruke melk om man vil ha en enda rundere smak).

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.