Trening

Rumble Roller: Egenmassasje som kan øke bevegelighet, velvære og redusere stølhet

Rumble Roller gjør effektiv egenmassasje mulig.

Den skiller seg fra andre skumruller ved å ha knotter som gjør at presset blir mer konsentrert, og du kommer dypere i muskulaturen og kan jobbe med enkeltpunkter.

Rumble Roller

De siste årene har bruken av egenmassasje økt enormt – det er ikke lenge siden du aldri kunne få gleden av å se noen ligge og rulle på fremsiden av lårene eller gluteus medius før knebøy. Nå brukes det både av hobbymosjonister, idrettsutøvere og andre som tar trening, bevegelighet og funksjon seriøst.

Egenmassasje før trening

Utført før trening kan rulling av muskulaturen som skal arbeide føre til økt bevegelighet og bedre funksjon.

I denne studien ble det sett på leddutslag og muskelkraft etter et minutt med rulling på fremsiden av lårene. [1] En tidligere studie viste mindre effekt.

Her ble det sett på mer komplekse prestasjonsparametre enn leddutslag og maksimal voluntær kontraksjonskraft. Det ble rullet 30 sekunder på bena pluss ryggen, noe som muligens er for lite sett i lys av nyere studier. [2]

Her er en interessant gjennomgang av fordeler med egenmassasje av Charles Staley:

Som med alle andre intervensjoner som skal føre til en endring i noen retning av kroppen må stimuliet være av tilstrekkelig intensitet og lengde for at tilpasninger skal skje. Litt flåsete sagt, om du stryker rullen forsiktig over skinken en gang får du en annen effekt enn om du legger hele tyngden på og gnir skinken i et minutt.

En studie som det er lettere å utlede et dose/responsforhold fra er en studie der baksiden av lårene ble rullet med konstant press på 13 kg og 120 bevegelser i minuttet. Dette ble gjort gjennom en maskin, så det gjør standardisering av behandlingen mulig istedenfor å la folk velge selv hvor mye press de legger på rullen. Her ble bevegeligheten bedret raskt – etter fem sekunders behandling, men med økt effekt etter ti sekunder.  [4]

ijspt-08-228-f002
Plutselig ser ikke Rumble Roller så skummel ut lengre..

Egenmassasje for restitusjon

Gjort før trening kan altså egenmassasje bedre bevegelighet og muskelstyrke.

Hva med etter trening? Muskelstølhet kan være begrensende for prestasjon i påfølgende trenignsøkter, selv om det ikke er noe i veien for å trene en støl muskel igjen.

Kan egenmassasje hjelpe på? En studie der deltagerne rullet i 20 minutter etter 10×10 knebøy kan tyde på det. Stølhet var redusert og bevegeligheten bedre etter 20 minutter med egenmassasje etter treningen. [3]

Massasje vil øke sirkulasjonen lokalt, og kan i tillegg til å påvirke nervesystemet føre til at metabolitter fra hardt muskelarbeide fjernes.

Egenmassasje i hverdagen

Rulling på stuegulvet foran TVen kan ha en rekke positive virkninger.

For det første øker du sirkulasjonen og energiforbruket. I tillegg vil massasje av huden stimulere til frigjørelse av endorfiner. [5] Istedenfor å ligge der som et slakt får du bedre bevegelighet, sirkulasjon og mer gladhormoner i omløp. Mye kjekt!

I tillegg kan egenmassasje føre til bedret arteriell funksjon og økt utskillelse av nitrogenoksid i blodet, som fungerer vasodilaterende. [5] Blodårer kan både utvide seg og trekke seg sammen, tekker de seg sammen øker blodtrykket og utvider de seg reduseres det.

Du kan også legge press på aktuelle steder gjennom å ha rulle mot en vegg:

Oppsummering

Egenmassasje er populært før og etter trening, eller når som helst det er tid og anleding.

Det er en enkel og effektiv måte å bedre bevegelighet og velvære på. Rumble Roller kommer i to størrelser og to hardheter: Original, som er lang og fin å ha hjemme eller liggende på trening og kompakt, som passer fint i gymbaggen. Den blå gir litt etter og er myk men ikke så myk at den ikke kjennes, mens den svarte er vesentlig hardere.

Les: Enkel og effektiv egenmassasje med Rumble Roller

Tips

  1. Eksperimenter litt med hvor hardt du må rullle og hvor lenge.
  2. Generelt kan det være lurt å rulle på langs av muskelfibrene, ikke på tvers og å være litt forsiktig der det er lite muskler mellom huden og beinet.
  3. Hard rulling av anterior tibialis eller ITB kan fort føre til blåmerker. Andre områder, som ryggen, rumpen og fremsiden av lårene tåler en god del mer juling.
  4. Akkurat hvor lenge du trenger å rulle for å få effekt er det vanskelig å si noe om, men dette kan være smart: Legg rullingen inn som en del av den dynamiske oppvarmingen din.La oss si at du tar squat to stand og wall squats før knebøy. Da ruller du områder du føler begrenser bevegeligheten og tester igjen. Etterhvert vil du gjennom å teste, rulle litt og teste igjen finne ut hvor mye du trenger før du merker en bedring i bevegeligheten.

Rumble Roller finner du i nettbutikken vår her.

God rulling!

MyRevolution
Vi inspirerer deg til å nå ditt fysiske og mentale potensiale med våre prestasjonsfremmende næringsmidler og kompetente veiledning.

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.