Studier

Sjokolade kan gi deg Nobelpris

Har du sett etter en unnskyldning for å spise mer enn gjennomsnittlig sjokolade og å feiltolke en studie til egen fordel : Ikke let lengre.

En rekke Nobelprisvinnere ble spurt om sjokoladeinntaket deres i årene de drev det prisvinnende arbeidet sitt.

g0ZsEIwHTzg

Ikke overraskende rapporterer de mannlige Nobelprisvinnere at de spiser mer sjokolade enn andre høyt utdannede mennesker på sin egen alder av samme kjønn i undersøkelsen.

Deilig årsakssammenheng

Vinnerne selv er mer tilbakeholdne med å etablere årsakssammenheng, så de er ikke så smarte likevel.

Most Nobelists acknowledged no relationship between their chocolate consumption and their Nobel Prize. However, 14% credited their chocolate consumption as responsible, partly or completely, for their Nobel. 9% attested their Prize was awarded in spite of their chocolate consumptionhabits.

Er det smart å spise sjokolade, eller blir man smart av å spise sjokolade? Jeg vil foreslå begge deler, for sjokolade smaker godt.

Videre forskning

Videre bør det igangsettes RCTer for å avdekke om sjokolade har positiv virkning på kognitive evner i et slikt omfang at det kan føre til Nobelprisvinnende arbeid.

I mellomtiden vil jeg anbefale at sjokolade inngår som en del av kostholdet i passelige mengder, gjerne så mørk som mulig.

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

1 kommentar

Leave a Response

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.