Intervju

Solveig Wilhelms, med vinnende vilje mot VM i BF

Solveig har nådd pallen i det meste hun har stilt i. Når bikinien og fargen kommer på er det gametime – og få gjør det bedre enn Solveig Wilhelms.

Hun presenterer en av de flotteste fysikkene på scenen, men det stopper ikke der.

Det udefinerbare en kan kalle karisma eller personlighet blir tydelig for alle som har sett henne når hun stiller. Er hun bare født selvsikker eller har hun utviklet en sterk tro på seg selv gjennom knallhardt arbeid og erfaring?

Solveig forteller:

Jeg er både viljesterk, reflektert, positiv og målbevisst. Jeg er sulten er sulten på livet.  På de årene jeg har levd har jeg opplevd mye, noe som har gitt meg en evne og en lyst til å tenke stort med en enorm livsglede.

Å oppleve mennesker som virkelig har det bra med seg selv, som lever sine drømmer, oppnår sine mål og gjør noe positivt for andre er unikt. Det gir meg rett og slett frysninger. Jeg har troen på mennesket og potensiale som ligger i hver og en av oss. Og kunne utvikle det både hos meg selv og hos andre gir mening for meg. Jeg ønsker å lykkes, og kommer til å bruke livet mitt på å oppnå mine mål.

Målrettet , hardt arbeid over tid

I det siste har du plukket det edleste metall både på nasjonale og internasjonale scener. Hvordan tenker du gjennom forberedelsene? En ting er at du selv v

et du kommer i form etterhvert, men hvordan er det å forholde seg til at du ikke vet hvilken form andre kommer inn?

Jeg tenker og fokuserer på det jeg skal oppnå. Og jeg gjør mitt beste, og jobber hardt hver eneste dag. Jeg setter meg delmål hele veien og gleder meg over å nå hver enkelt av dem. Hvert valg jeg tar bidrar til hvordan det vil ende tilslutt og det er jeg veldig bevist på.

Jeg verken sammenlikner meg med, eller fokuserer på de jeg konkurrerer mot. Ofte vet jeg ikke engang hvem dem er. Jeg vet at alle som ønsker å gjøre det bra i konkurranser gjør det de tror må til for å lykkes. Det synes jeg er bra, og mange imponerer meg. Skal man bli best må man regne med å møte andre som vil det samme og resultatene deres fremstår ofte deretter. Jeg kan kun fokusere på mine.

Ble du overrasket over at det gikk så til de grader din vei, eller har du etterhvert et så realistisk syn på ditt eget nivå at du ser du hører hjemme på toppen av pallen?

Jeg ble både og. Å vinne Arnold var egentlig et mål innefor en annen tidsramme, så det var stort! Det var kanskje ikke “realistisk” at jeg skulle vinne der i år, men det betyr ikke at jeg trodde det skulle være umulig å oppnå. Jeg tenker, hvorfor gjøre det som er realistisk? Det vil kun være en stor begrensning man setter på seg selv om man vil oppnå noe anderledes.

Vil du leve som “midt på tre” vær realistisk, vil du oppnå noe mer gå for det “umulige”. I denne sporten er det ikke første mann i mål som vinner, så man kan aldri være helt sikker. Men jeg viste hvor mye jeg ønsket å vinne, og at jeg hadde gjort alt jeg kunne for å havne på toppen. Hadde jeg ikke hatt tro på meg selv, og tro på at jeg skulle kunne vinne konkurransene, hadde jeg ikke stilt opp.

Når det gjelder trening og kosthold har svært mange fysikkatleter en coach.

Selv om de vet mye selv er det mange som liker å overlate planleggingen til andre så de slipper å overanalysere og kan konsentrere seg om å gjennomføre.Lar du noen andre ta
styringen eller setter du opp treningen og kostholdet selv?

Børge Fagerli styrte min diett i år.

Jeg var villig til å prøve noe anderledes enn jeg hadde gjort tidligere, og Børges opplegg var for meg nytenkende, logisk og

fornuftig. Jeg hadde aldri fulgt noe jeg ikke hadde troen på ville fungere.

Børge er svært dyktig på området, og hans filosofi stemte godt overens med min. Derfor følte jeg meg trygg på å følge det opplegget. Han kom med gode tips på treningen også.

Hverdagen og sceneformen

Å trene mot konkurranser og være på diett kan være hardt sammen med alt som kreves i forbindelse med jobb, venner og famile.

Til daglig jobber du som personlig trener på Elixia Sjølyst. Hvordan lar det seg kombinere med å konkurrere på høyt nivå i bodyfitness?Det fungerer veldig bra. Det er ingen åtte-fire jobb som jeg så på som en stor fordel her. Som regel får jeg alltid inn treningsøktene mine midt på dagen, da jeg også har mest energi.

Å trene og jobbe på samme sted er så klart veldig gunstig også i forhold til tid. Etterhvert mot slutten av dietten var det fint å kunne få litt mer søvn, så da var det gull verdt å kunne begynne på jobb på sen formiddag, da det passet for kundene og meg.

Hvordan oppleves det for kundene dine, tror du, at de har en PT som er i såpass god form som det du er og konkurrerer i å presentere en flott fysikk? Blir det en trygghet eller blir det litt truende?

De fleste kundene vet jeg så det som en stor fordel for dem. Flere av mine kunder har kommet til meg også akkurat for dette med min egen erfaring med konkurranser, mentalitet, kost og trening. Flere synes også det er inspirerende å høre meg sette mål og se

meg nå dem. De er spørrende og nysskjerrige, og det ser jeg på som noe veldig positivt.

Alt som bidrar til å hjelpe mine kunder på en enda bedre måte er bra.

Få snarveier, hard trening

Både fitness, bikini fitness og bodyftness har økt enormt i popularitet i det siste. Mange jenter drømmer om å stå på scenen, og trener spesifikt mot å stille en gitt dato.

Hvilke råd har du til de mange jentene som tenker på å en dag stå på en scene med medalje rundt halsen? Hvor mye trening kreves?

Er det bare å trene noen måneder, gå på diett og gå opp og vinne?

Jeg er veldig glad for å få svare på dette.

Det er ikke rart mange som ikke har erfaring med sporten får seg en stor overraskelse når de prøver seg, om de tror det bare ernoen måneder som skal til for å lykkes i konkurranser. Dem har som oftest kun sett sluttresultatet hvor utøverne står på en scene, uten å ha sett alt som faktisk må til for å komme dit. Det første jeg vil råde dem til er å tilegne seg kunnskap!

Så klart skal man ha store mål og drømmer, men har du ikke kunnskap om hvordan du skal få det til kan du få deg en overraskelse når du skal gjennomføre. Oppsøk noen som har lykkes innen idretten og få høre om hva det faktisk innebærer-alt det folk ikke ser.

For å lykkes stort i denne idretten krever det fokus,enorm disiplin og kontinuitet over tid. Det er absolutt ikke noe som en gjort på et par måneder om du virkelig skal bli god. Dette krever år.

År med mye trening både mentalt og fysisk, riktig kosthold og en motivasjon og vilje som holder deg dedikert til det du ønsker å oppnå. Kan du ikke svare på hvorfor du gjør dette, vil du heller ikke lykkes.

Finn ut hva som motiverer deg og hvorfor, gjør svaret så spesifikt som mulig og målet så attraktivt at det ikke er noe alternativ å gjøre noe annet. Uansett hvor mange ganger du kanskje har feilet før-kan du svare på dette og du har troa på deg selv, vil du lykkes tilslutt!

Mange bruker kosttilskudd av praktiske grunner eller fordi de tror på en gitt effekt. Er det noen tilskudd du føler hjelper både frem mot sceneform og i hverdagen?

MyRevolution har kosttilskudd som absolutt gir effekt. De har et bredt spekter av tilskudd, og jeg bruker deres produkter fordi dem er av høy kvalitet. Og det er viktig for meg.

Akkurat som med mat trenger du  kvalitet om det skal fungere. Jeg spiser daglig proteinpulver som jeg også synes er kjempegodt på smak. T-rex og Diet Kick brukte jeg som et ekstra fettforbrennende tilskudd.

Alle vitamintilskudd som ZMA, Multivitamin, Omega 3 olje, glutamin og BCAA bruker jeg også fra MyRevolution.

Veien mot VM

Nå er VM neste konkurranse du skal delta i – vi regner med det blir enda hardere konkurranse der enn i Arnold og Nordisk. Hva er planen frem mot VM, hva tenker du at du må jobbe med for å presentere den beste versjonen av deg selv?

Jeg kommer til å være enda sterkere mentalt. Min personlige utvikling er stor, og det kommer til å ha god innvirkning på et godt resultat i VM. Jeg skal ha en bedre offseasonform, med enda mer varierte og råere treningsøkter.

Dette vil bidra til at det visuelle resultatet jeg siker mot vil bli enda bedre enn det den var i år. Både på fysikk og form. Livsstilen som en fitness utøver begynner å matche identiteten min så godt at det blir moro å jobbe mot neste konkurransemål!

Med så mange faktorer på plass og den fysikken og psykiske styrken hun allerede har kan vi ikke si annet enn at vi gleder oss til å se henne i VM. Det skal bli hardt å stå ved siden av Solveig på scenen!

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

1 Comment

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.