Trening

Supersterk styrkeløftdebut av Suzanne Svanevik

Suzanne Svanevik har blitt et fenomen – den 17 år gamle jenten har blitt en av landets mest kjente CrossFittere gjennom youtube-videoer der hun viser sin enorme styrke og atletiske ferdigheter.

Hun har blitt et forbilde for mange jenter som innser i større og større grad at tung løfting ikke gjør dem maskuline, men at sterke jenter som løfter tungt blir flotte.

Ved siden av CrossFiten har hun trent Sheiko – og blitt sterk! Suzanne har tidligere drevet med turn, noe som kommer godt med i forhold til kroppsbeherskelse og øvelser med kroppsvekt.

Nå har sprekingen debutert i styrkeløft – til manges store begeistring. For de som har sett treningsvideoene hennes er det tydelig hun er et stort styrketalent som kan nå langt dersom hun vil og trener bra. Hun løftet i klassen -57, og er ungdomsløfter.

Styrkeløft er en idrett der det konkurreres i knebøy, benkpress og markløft. Det stilles tekniske krav til utførelsen av løftene som gjør dem mer utfordrende enn det de fleste er vant til på gymmet. De utføres også med jernskiver og en stiv stang, noe som kan være uvant for de som er vant til mykere vektløfterstenger som svikter og gummiskiver.

Suzanne hadde sitt første styrkeløftstevne idag – og slik gikk det til:
(Alle foto: Sitan Jensen.)

Knebøy

HB7A9728
Suzanne åpnet på pene 90 kg i knebøy, som spratt opp.

Hun høynet så til 100 kg som var like uproblematisk.

I sisteløftet måtte hun kjempe litt mer, og kom seg opp men måtte ta et støttesteg før hun fikk tilbake-signal av dommeren, noe som førte til et underkjent løft. Neste gang, Suzanne!

Benkpress

HB7A9841

I benkpress åpnet hun med 55 kg – luft.

Høynet til 60 kg – også det var lett.

Sisteløftet klarte hun, men fikk underkjent på grunn av dobbelstart – at stangen går opp, så ned og så opp igjen fra bunnposisjonen.

Markløft
HB7A9894

110 kg – lett.

120 kg ga ikke mye mer motstand – uoffisiell norgesrekord i hennes første stevne! Det er liten tvil om at Suzanne tar denne rekorden og flere om hun fortsetter.

Sisteløftet høynet hun til 130 kg i – det ble for tungt.

Seks godkjente løft, 280 kg totalt og kjempepotensiale for å ta med seg flere kg fra plattingen neste gang hun stiller..For det gjør du vel, Suzanne? Vi gratulerer med vel gjennomført førstestevne, og håper å se henne på plattingen igjen – snart!

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.