Trening

Tidenes benkpressduell i NM i Alta

Foto:Treningsforum

NM i Benkpress

NM benkpress 2013 arrangeres i år i Alta av Alta Atletklubb 23-24 mars.

NB: Det anbefales du setter på videoen/sangen i bunnen sav saken for max episk stemning mens du leser dette.

Tre av norges største styrkeløftere kommer til å presse jevnt i Benkpress-NM i Alta om formen klaffer.

Kong Carl Yngvar Christensen møter sin argeste konkurrent i benken- Martin ” Grizzly” Borgland Rønning.

Begge to har vært med på nervepirende dueller før, og står med besteløft på 330 kg i benkpress begge to. Kong CYC innehar rekorden i treløft – Martin Grizzly i enkeltløft. Det har vært ymtet frempå at vi kan komme til å se 340 fra både CYC og Grizzly.

Foto: NRK

Sterke menn og kvinner

Alastair McColl er bare 5 kg bak med sterke 325 kg. Like bak står Hans “Tanks” Magne Bårdtvedt med 315.

Joachim Skåren er også spennende å følge med på, med 257,5 kg. I -83 gjør Kim Gundersen et comeback og kan med full klaff sette ny norgesrekord. Kim har 235 som besteløft.

Lengre nede i klassene finner vi benkspesialisten Roger Navarsete, som i  -93 har 245 som besteløft. Alexander Kirketeig løfter også i -93, og det blir spennende å se hva Mr Benkpress trykker opp..I benkpress enkeltløft har løfterne ikke tre maksløft i knebøy på forhånd, og da kan kiloene fort komme.. Kai Sindre Gunderhuset har gjort 157.5 kg i junior -66, og kan fort sette ny rekord. Kristoffer Eikeland ligger godt an til medalje. Hans beste benkpress er 255 kg. I -105 har Stian Walgermo sterke 252.5 kg, og blir en hard konkurrent.

På kvinnesiden står Hildeborg Juvet Hugdal som har helt utrolige 210 kg som pers i +84. Anna Espevik er en enormt lovende ungdomsløfter som i -72 har løftet 90 kg i benk! Helt klart et navn å følge med på. I -72 ryktes det at det blir hard konkurranse mellom Renate Evertsen og Anne Marie Hveding..Dersom Eline Skalleberg Jørgensen fortsetter utviklingen hun har hatt skal det godt gjøres å slå henne.

Vi gleder oss!

Les: Benkpress-NM 2013 Resultater og Video

 

Asle Bøe
Asle Bøe har lang erfaring fra trening av mennesker med forskjellige mål. Han har en bachelorgrad i sykepleie fra Høgskolen i Bergen, og brenner for å gjøre god informasjon om trening og kosthold så tilgjengelig som mulig for så mange som mulig.

Leave a Response

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.